Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Aljasvip #63093 üzenetére

    A csuklótámasz azért kell, mert egy normál profilú switch és kupak az asztallaptól ~25mm magasan kezdődik. Hosszú távon fájni fog kezed, ha az asztallapon akarod tartani a csuklód. Ha nem szeretnél támaszt, akkor csak low profile ajánlott.
    Ezt így kategorikusan nem lehet kijelenteni, igaz, pár hónapja még én is ebben a tévhitben voltam. Az elmúlt 5 évben minden mechanikus billentyűzetemhez használtam-használok csuklótámaszt, kivéve egyet, mert maga a támasz zavaróan magasan van a billentyűzet elejéhez képest és kényelmetlen csuklótámasszal gépelni.

    Nincsen nagy titka, egyszerűen csak a ház kompaktra van megtervezve, azaz elöl alacsony (nem csak optikailag, mint a floating design billentyűzetek esetében, hanem tényleg, mertrendes high profile házról van szó) és körben minimális csak a keretek. Ráadásul OEM profios kupakoknál 2-3 mm-rel magasabb MT3 kupakkészlettel használom.

    A "sokan használnak" alapján valami kattogós blue switch borzalomnál is kiköthetsz, szóval óvatosan ezzel. :DDD
    Pontosan, a sokan használnak alapon valami tucatgamer világítótestnél is ki lehet kötni, ami hangos a floating design miatt, rémesen csattognak a stabilizátorok, peng a ház gépelés közben és kopnak a kupakok, szóval csak óvatosan ezzel :DDD

    A clicky kapcsoló jó dolog, a Cherryé speciel szerintem is rossz, de ugyanígy az átlagos piros kapcsolók is távol állnak a jó lineárisoktól.

    switch tester-t pl. Amazonról érdemes venni, hogy ezeket kipróbálgathasd
    A valódi gépelési élmény visszaadására ezek szerintem alkalmatlanok. Teljesen más érzés egyet nyomogatni, mint rendesen gépelni, más erővel, más szögben, más sebességgel nyomod le. Azt is érdemes hozzátenni, hogy a kapcsoló csak egy elem a gépelési élmény képletében, a plate rögzítési módja és típusa legalább ugyanennyire hangsúlyos.

    Jorus: Nálam a kék a favorit speciel. :D
    Adjak kölcsön clicky Kailh Boxszal szerelt billentyűzetet, hogy megtudd, milyen az az igazán jó csattogós lepke? Vagy inkább ne? :DDD

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák