Új hozzászólás Aktív témák

  • Supatron

    csendes tag

    Sziasztok,

    Új billentyűzetet szeretnék vásárolni, a jelenlegi sajnos több sebből vérzik, és gondoltam megajándékoznám magam egy jobbal.
    Mivel nincs sok tapasztalatom ezen a téren, szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy ne nyúljak nagyon mellé.

    1.Mekkora összeget szánsz rá? 50k-nál többet nem szeretnék költeni.
    2.Használt szóba jöhet? Újat szeretnék megbízható beszerzési forrásból, külföldről minimum paypal-es fizetési móddal, hogy ne kelljen a legroszabb esetben sokat futni a pénzem után.
    3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Jelenleg egy Drevo Gramr 84 gombos billentyűzetet haszálok. Azért cserélném le mert néhány gombot nem érzékel, a switchek érzete se annyira kellemes. Kicsit nehezen járnak, a nagyobb kupakok stabilizátorai pedig ilyen érces zörgő hangot adnak. Néhány
    kupak hüvely része pedig el van repedve.

    De a legbosszantóbb mégis az, hogy néhány billentyű lenyomását nem mindig érzékeli, van amit pedig dupláz.
    4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, játék.
    5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)Mechanikust keresnék. A helyi MM-ban megnyomkodtam néhány billentyűzetet, talán azok közül a red switch-esek tetszettek, de elég rövid időm volt, így nem mondanám, hogy egyértelműen azt a cherry/kitudja milyen red swicheket preferálnám. De a választékból a red switchek tetszettek jobban.

    6.Van konkrét modell ami tetszik? Konkrét modell talán a GMMK TKL-je jelenleg amit nézegettem.
    7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Jelenleg ANSI van, a laptop pedig iso

    úgyhogy ez igazából mindegy, amelyik könyebben beszerezhető az adott kritériumokkal.
    8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) TKL, a jelenlegi 75%-os se rossz.(az fn sort nem szeretném elhagyni.)
    9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Szolid per key RGB jó lenne, és ha Hotswap-elhető pcb-je lenne akkor idővel szívesen kipróbálnék más kapcsolókat is.

    (a hotswap és az rgb miatt írtam a GMMK-t, nem vagyok ráfixálódva.)
    Ha lehet utólag csendesíteni rajta kisebb modokkal, az előny.
    Ami még nagyon extra, elhagyható igény lenne, az egy baloldalra rögzíthető numpad, ami nem külön eszköz, hanem csak felpattintani baloldalra és működik is, külön gépbe csatlakozó vezeték nélkül.

    Az ajánlásokat, segítséget előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák