Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Piftuka #70792 üzenetére

    Nem vagyok topic guru, de hasonló panaszok miatt sokáig én is 75%-os billentyűzetet használtam - numpad csak layeren volt (Fn+betűk), de nekem nem hiányzott. A 75%-os billentyűzetek megritkultak, de pl.a Keychron K3 nem megfizethetetlenül drága. Nem feltétlen lesz nagyon csendes, és kell mellé egy külön numpad, amit a Keychron nem kínál jelenleg (a numpad gombok a K3-on layer-en sem elérhetők). (A Keychron Q sorozatban van 75% os billentyűzet és hozzá passzoló külön numpad, de annyit nem akarsz fizetni.)

    Ötletnek felvetném még ezt: Rapoo E9100M. Ez világítani nem fog, viszont olcsó és az ollós mechanizmus miatt elvileg csendes lesz. Keskenyebb, mint egy 96%-os billentyűzet, az elrendezést szokni kell, és ha gyakran kell egyszerre a kurzor blokk és a numpad, akkor körülményes lesz a használata.

    És leginkább csak azért válaszolok, mert esetleg meg kellene fontolnod azt, hogy az egértől szabadulj meg, azaz cseréld le egy trackballra. Az szorosan a billentyűzet mellé tehető, vagy akár elé, vagy akár az öledbe is. A választék manapság elég szűk, és nem is olcsók, de például az M575 azért megfizethető. (Én most ilyet használok, de az M575-ös vezetékes változatát is használtam több mint 10 évig, (meg egy ilyet is, de erre nehezebb átszokni).)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák