Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz nyunyu #71915 üzenetére

    Cherry G80-1800-at nem, csak a kiosztásán alapuló mini 1800-at használtam/ok. A Windows gomb nélküli modelleknél hülyét kapnék az 1u távolságra lévő funkciógomboktól (0.5u-ra is messze lenne és egy ideje már a 0.25u esetében is az FRL használatot preferálom), a Windows gombosoknál pluszban a csupa 1u alsó sortól is :D A váltás az én esetemben probléma nélküli és azonnali 60%-ergo TKL-mini 1800-Alice között, az izommemória működik és magától megtalálja a kissé eltérő helyen lévő billentyűket is.

    Nálam így néz ki a layout, 6.25u alsó sorral van megépítve (ha megtalálom végre a 6u drótot, akkor a második nyákot az eredeti terveknek megfelelően az ábrán is szereplő 6u alsó sorral fogom megépíteni). Azon különcök egyike vagyok, aki mindig kikapcsolt numlock mellett használja a numpad részt, így a hatos blokk közvetlenül elérhető, aztán ha mégis számokat kell bevinni tömegesen, akkor az Fn1 rétegen egykezes kombinációval elérhető mindegyik, akár többféleképpen is (ezek egy része a 60%-os layoutomból jön, elfért, így ide is beállítottam például az Fn1+P-re is az Insertet, csak sosem használom azt a kombinációt ezen a billentyűzeten).

    Ha már az eredeti 1800-ra elég macerás.
    Izé, linkeltem neked korábban custom PCB-t, amivel ezt pillanatok alatt fel lehetne oldani és egyúttal QMK/VIA képessé tenni a billentyűzetet. 6u space-t könnyű találni, de a Windows gombos G80-1800-ra az off center 6u miatt nehezebb, mert sok gyártó csak centered változatot kínál.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák