Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz stellaz #72198 üzenetére

    A képen nem a helyes kéztartás van, és a billentyűzet lábának kinyitása is ellenjavallott, mert a billentyűzet szögét növeli, és ha nem tudsz helyes kéztartással gépelni, akkor jobban terheled a csuklódat így még csuklótámaszt használva is.

    Akkor a gyári csuklótámaszra nem is igazán van szükségem?
    Figyeld meg, hogy hogyan gépelsz. Ha a csuklód az asztallapon pihen, akkor emeld fel, és kényszerítsd magad, hogy a kézfejed az alkarod folytatása legyen törés nélkül, a csuklódat a levegőben tartva gépelj. Ha ez sikerül, akkor gratulálok, nem kell csuklótámasz. Ha nem, akkor kell. Bár a Keychron K sorozat eléggé (és feleslegesen) magasnak számít, de bármelyik csuklótámasz jó lesz hozzá, amelyek tipikusan 2 cm magasak a billentyűzet oldalán. 60%-os méretű elég lesz, kicsit keskenyebb, mint a 65%-os billentyűzeted, de TKL a következő mérete és a szélesebb rosszabb, mint a keskenyebb.

    Én sokáig használtam csuklótámaszt, aztán egy eléggé kompakt-alacsony 60%-os szoktatott le róla, mert túl magas volt hozzá a csuklótámasz és zavaró volt gépelés közben. Akkor elpakoltam, és azóta sem vettem elő egyetlen billentyűzetemhez sem.

    Molydeus: Gyárilag progresszív, felkeményedő rugóval szerelt kapcsolókra valószínűleg kapsz majd ajánlást
    Marshmallow. De ahogyan javasoltad, szerintem is először meg kellene nyomkodni valahol alap barnát és pirosat érzetre, aztán utána gondolkozni.

    benyovszki4Nekem a gaming az elsődleges, azért rendeltem lineárisat
    Jók ezek a beskatulyázások :D Sosem játszom, rengeteget gépelek, mégis lineáris kapcsolós szinte az összes épített billentyűzetem. Az az össznépi tapasztalat, hogy minél mélyebbre ásod a gödröt magad körül billentyűzetek terén, annál inkább lineáris kapcsolókra állsz át, és mutatóba marad csak legfeljebb 1-1 clicky és taktilis build.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák