Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz dqdb #73107 üzenetére

    Matrica:
    Tényleg macerásnak tűnik, de legalább gondoltak rá és benne van a csomagban.
    Nem rossz amúgy az FR4, nincs hiányérzetem vele sem.

    Space-ek:
    Ez ilyen, de annyival kényelmesebb mindennél, amit eddig próbáltam, hogy elnézem.
    Inkább csak megemlítettem a dolgot, hátha valakit érdekel.

    ZXCV csúsztatás:
    Mindenképpen ki akartam próbálni, mert ki tudja, hátha meg tudom szokni. Persze az is kérdés, hogy mennyire befolyásol majd a bill. váltásoknál, mert sajnos a notit sem tudom teljesen kiiktatni, hiába a mászkálós 65%-os és vicces, de a GMMK TKL a keebmat-tel valamivel halkabb, este szerintem elő fog kerülni az is.
    Ha meg nem válik be, akkor még mindig bekerülhet a bal B helyére, de az Arisu-n nem érzem olyan fájdalmasnak az AltGr I/J-t sem.

    Layer-váltás:
    Igen, a CapsLock nálam is adja magát. A GMMK 2-t még csak a gyári SW-vel tesztelgettem (persze VIA is van) és ott egyetlen váltóval forgatom körbe a layereket, nincs is annyi váltási mód, mint VIA-ban. Ott ez nem olyan nagy gond, mert csak annyi volt a cél, hogy kényelmesen elérjem az összes billentyűt, ami egy alap TKL-en van.
    A Q8-nál viszont szeretném alaposan kitalálni, mit hogyan érdemes, mert van, amit MO(x)-val is elég, és olyan, is amikor maradnék egy rövid ideig a layeren, de hogy TG(x) vagy TO(x) lesz a vége, azt még nem tudom. Eddig úgy tűnik, hogy 3 váltó lenne ideális.
    A jobb Shiftet még használom, bár próbálok leszokni róla. Jó lenne az AltGr mellé még egy billentyű, vagy akár a jobb oldali oszlopba is egy 4. alulra. A nyilakat viszont kipróbálom majd, köszi!
    Persze, ha nem erőltetném ezt a "mini thumb-cluster" dolgot, akkor nyilván ott van a két gyári FN1 és 2, de annyira jó helyen vannak, hogy ki akarom próbálni, mit lehet kényelmesen lehozni oda, pl. a Home/PgUp és End/PgDn páros is jó lenne (alsó soros Home kupakom nincs, csak End, ezért a szürke nyilak). Akkor felszabadul a jobb oszlop 3.-ja és akkor 2 váltó már meg is lenne.

    A Meridián tetszik, de nem érzem, hogy a klasszikus nyilakat (1U és ortho elrendezés) el tudnám engedni.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák