Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz Veron #73961 üzenetére

    + Furious
    Az a linkelt hangtompító filc, valójában szivacs. Lehet, hogy nem egyforma sűrűségű a kivágott és a tele lap, de mindkettő szivacs. Én is ilyet rendeltem és éppen filc helyett. Hogy mennyire térnek el akusztikailag azt még nem tudom (szerintem fog), de hogy a szivaccsal könnyebb bánni, azt biztosra veszem.
    Ugyanabból a store-ból vettem korábban a filcet is. Egyik sem ISO, de ISO-ra alakítani csak pár perc. Viszont filc esetén a neheze csak ezután jöhet. Ha a kiválasztott bill.-ben sok a csavar, a pozícionáló vagy távtartó (mint pl. a GMMK TKL-ben, amibe beleraktam), akkor elég sokat kell faragni.

    ISO kupak készletet nem olyan nehéz találni, csak arra kell figyelni, hogy valóban támogassa az ISO-t, ami nem csak a két soros Entert jelenti, ott van még az 1.25-ös bal Shift, a mellette lévő billentyű (magyarban az Í), aztán az Enter melletti kupak (Ű).
    Magyar feliratos készletből viszont tényleg nem nagy a választék, de tudnotok kell, hogy egy éve összesen talán kettő volt éppen elérhető.

    Stabok röviden (bocs, ha már megvannak a fogalmak):
    A szélesebb billentyűk (Space, Enter, Backspace, Shiftek, stb.) alatt nem csak a kapcsoló van, hanem annak a két oldalán merev dróttal összefogva egy-egy kis kapcsolóhoz hasonlító stabilizátor. Az a helyzet, hogy a legtöbb belépő bill.-ben ezek nagyon hangosak, zörögnek, tulajdonképpen a legtöbb zajt ezek keltik. Van több módja is a javításuknak, de ha gyárilag kenve volt a belsejük is és nem csak ott, ahol a drótot megfogják, akkor elég nehéz kitakarítani őket, jobban jártok egy eleve minőségibb új készlettel. Az említett durock/everglide stabok a belépő szinten jellemző plate mounted (nem a nyákba kapaszkodnak a stabok, hanem a felette lévő, általában fém lemezbe=Plate) kategóriában elég jók. Ha érdekel, akkor van módszer arra is, hogy lehet egészen halkká tenni őket.
    Nem véletlenül ajánlják őket a többiek.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák