Új hozzászólás Aktív témák

  • ap-c

    csendes tag

    Sziasztok,

    Csendes (1-2 év után is) billentyűzetet keresek, de már feladtam, mert a csendesség mint paraméter egyáltalán nem hangsúlyos az itthoni shopokban, így kb csak a gyártók által kifejezetten extra csendesként árult pár terméket lehet megtalálni, a google-t meg az orosz tükörfordítású találataival meg inkább hagyjuk, külföldről meg magyar kiosztást vásárolni, eleve halott ügy :(

    1.Mekkora összeget szánsz rá?
    A lehető legkevesebbet. Pár év alatt le lesz amortizálva akár 4 akár 40e ft. Nem rajongó vagyok, meze perifériát keresek, nem a szíven csücskét, szoba díszét, konfigurációm ékkövét :)

    2.Használt szóba jöhet?

    Meglepődnék ha igen, de semmi jónak nem vagyok elrontója.

    3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

    Ezt a Fujitsu-t, mert kezd hangos lenni, egyre jobban nyikorog, kattog.

    4.Mire használnád a billentyűzetet?

    Szövegbevitel, programozás.

    5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

    Tökmindegy. Halk legyen, hogy ezt mivel ugorja meg, nem érdekel.

    6.Van konkrét modell ami tetszik?

    Sajnos nincs. Ami tetszik az külföldi, rossz kiosztású, ANSI vagy bármi más miatt nem ok.

    7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

    Magyar és ISO

    8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

    A teljesen basic standard 101 gombos magyar kiosztás a cél. Boomer vagyok arra van szükségem amit a 90es évek óta megszoktam, nem érdekelnek a világ felesleges találmányai egy billentyűzeten. Se Fn billentyűk, se egyéb extrabillentyűk, se kicsinyített nyilak, se helytakarékosság miatt összetolt billentyűk, se kártyaolvasók, se fényteleport zsírleszívással..

    9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

    Nem tudom hogy 2022-ben miért extra dolog a csendesség, némi diszkrét háttérvilágítás és a vezetéknélküliség, de akkor ezeket az extrákat igényelném :D

    Összességében szeretnék egy vezetéknélküli, magyar kiosztású, ISO, teljesen hagyományos felépítésű és funkcionalitású billentyűzetet, ami halk és bír némi háttérvilágításssal*, hogy éjjel amikor a család alszik én még nyugodtan tudjak dolgozni.

    * Egyrészt nem a világ összes színe kell négyezer programozható animációval, csak halvány fehér fényre lenne szükségem az olvashatóság végett, másrészt a háttérvilágyítást mint egyedüli kritériumot el tudom engedni, mert kislámpával is meg tudtam eddig is oldani a történetet, ha csak ezen múlik a tökéletes találat..

Új hozzászólás Aktív témák