Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz Menthirist #74294 üzenetére

    QMK/VIA:
    Igazság szerint 75%-os alatt nagyon ajánlott a programozhatóság, mivel ott már nem lesz meg a fizikai helye minden billentyűnek és sokkal fontosabbá válik, hogy ne csak a gyártó szoftverének a korlátai között tudd csak személyre szabni a bill.-t,
    75%-on és TKL-en inkább arra lehet jó, hogy pár dolgot kényelmi szempontból "kézközelbe hozz" egy másodlagos layeren.
    A Keychronnak még egy K Pro-ja van a 8-as és a 3-as mellett, a 6-os is (ISO sajnos még ebből sincs). Annál pl. a QMK/VIA talán a legfontosabb képesség.

    K8 Pro:
    Az, hogy mélyített egyrészt jót tesz a hangjának, másrészt pont a TKL-nél annyira nem is vészes, mert ha megnézed csak egy keret a billentyűzet szélein, nem öleli körbe a blokkokat külön-külön.

    Zsírok:
    A Kecyhron a K-kat Gateron G Pro switchekkel szállítja (ha nem optikai LP-ről van szó), ami egy gyárilag kent, nagyon simán járó kapcsoló, nem kell külön kenni. Ezenkívül a stabilizátorokat is keni a gyártó. Itt már lehetnek inkonzisztenciák, de alapból sem zörögnek úgy, mint mondjuk a CK550 stabjai (tudom milyenek, én is onnan jövök :D ). Szóval első nekifutásra én ezt kihagynám a keretből, mert van egy elfogadható gyári állapot és ahogy a többiek is bölcsen ajánlják, érdemes hosszabb ideig kipróbálni, mert könnyen lehet, hogy nem is fognak zavarni az esetleges hibák és ha mégis sokkal jobban meg tudod majd állapítani, hogy mit.

    Keychron rendelés költségei:
    Nem tudom, pontosan hogyan alakulnak a súlykategóriák a szállításnál, de bill.-ekre általában 17-20$, alkatrészekre külön vásárolva 6(régebben)-9$.
    A hazai vásárlásnak azért megvan az az előnye, hogy egy esetleges granciális ügyintézés sokkal kényelmesebb.

    Magyar kupakok:
    Lesz róluk bőven szó ha visszaolvasol, de ebben is a Keychroné a legnagyobb kínálat kétféle minőségben. Az olcsóbb ABS-eket itthonról tudod csak elérni, a webshopjukban csak drágább, dye-sub PBT-ket tüntetik fel.

    Egy esetleges alternatíva:
    Az Akko mostanában szintén gyorsan növeli a kínálatot és náluk is megjelentek a hotswap barebone-ok és mostanában az ISO kiosztások is. Nem tudom, hogy TKL van-e jelenleg, viszont wirelessben náluk vannak 2.4GHz-es dongle-ös megoldások is a BT mellett. Érdemes körülnézni ott is.

    Amúgy hajrá, tetszeni fog szerintem.:)

    M.

Új hozzászólás Aktív témák