Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    Üdv, router ajánlást szeretnék. Előre leszögezném, hogy hálózati témákban nagyon nem vagyok otthon, mondjuk úgy, hogy laikus vagyok.

    Jelenleg egy TP-link 1043ND roiuter teszi a dolgát TP-LINK TL-SG108 switch segítségével. Ez(eknek) a cseréje jött szóba öregecske mivoltuk, nagyobb hatótáv és még ki tudja mi minden előny miatt.

    ■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    Egyszintes ház, gipszkarton falak, a legtávolabbi pont légvonalban kb. 10, max 12m, átlagosan elmondható, hogy 3-4 falon kellene átmenni a jelnek. A jelnlegi router a lakás távolabbi pontján már nem teljesít jól, kb. a max hatótáv 60-70%-áig stabil, a végén lényegében használhatatlan. A probléma leginkább az, hogy a router helye a ház egyik végében van, és nem középen.

    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
    Lan-on folyamatoan rá van kötve egy Synology NAS, nem a net miatt, hanem ezzel csatlakozik a hálózatra. Lan eszközök: PS5, Apple TV 4K, opcionálisan további konzolok, esetleg több PC (de ezek másik szobában). WiFi: folyamatosan 5 telefon, alkalmasint Laptop, Tablet. A Laptop csereérett, várhatóan az új már minden jóval fel lesz szerelve. Ami még fontos, hogy a házban LAN csatlakozók vannak a falakon (4 db), ami a Switch-be van bekötve.

    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    1000-es Digi-s net van, a gyári ZTE router Bride módban.

    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    Alapvetően 20K körül gondoltam, de hajlandó vagyok elmenni 30-40K közé is (e fölé nem mennék), ha a vélemény az, hogy ezzel előrébb vagyok, és nem csak olyan funkciókkal bővül a router eszköztára, amire nekem, mezei felhasználónak sosem lesz szükségem. Inkább fizetem a magasabb összeget, minthogy 2 év múlva az legyen a vélemény, hogy "ez egy sz@r, vegyél újat". Csak új, garanciális eszköz jöhet szóba, számlával.

    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
    Mivel jelenelg FIX-en 7 port foglalt (a switch-el együtt) a minél több porot szívesen fogadnám.
    Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák