Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz adamka16 #12209 üzenetére

    Ne kövezettek meg, de nekem erről kicsit más a véleményem.
    Sokszor elhangzik, hogy aki P-módban vagy automatában használja a tükrös gépét az hülye és miért nem használ kompaktot.
    Szerintem sokkal több összetevője van a kérdésnek. Mert hiába van auto-mód és jpg-formátum, felpattanó vaku és egyebek. Az APS-C szenzor minőségét és a fáziskülönbség elvén alapuló, gyors AF-et sosem fogják kapni a felhasználók a kompaktoktól. Véleményem szerint ezek amik első körben számítanak: a jó képminőség és hogy a kép el is készüljön a gyors AF okán.
    Másik oldalról pedig a tükrösök minőségérzete és státusa jóval magasabb. Sok fényképezőgépem volt, kompakt is, ultrazoom is, bridge is, de azt az örömöt, amit a 7D kézbevétele jelent egyik sem adta. És akkor még be sem kapcsoltam. A fogása, a súlya, a dedikált gombok mind, mind olyan minőségbeli plusz, amit nem kaphatok meg alsóbb kategóriás gépektől.
    Van persze egy egész más vetület is. Most vettem a feleségemnek egy Pana GF-3-at. Annál kompaktosabb kinézetet már nehéz lenne találni. De a gyors AF és a jó képminőség miatt mégis szeretem használni én is a gépet. A mostani nyaralásnál például többször volt a kezemben, mint a 7D, amiért szégyelltem is magam kicsit.
    Száz szónak is egy a vége, még mindig a minőség és a gyorsaság szinonimája a tükrös váz, de ha a Pana annyira fejleszt, akkor a Canonnak nagyon fel kell kötnie a gatyáját.
    Aztán ha valaki másképp gondolja, akkor szívesen olvasom a véleményét!

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák