Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz ottkar #2150 üzenetére

    Árakról beszéltünk mester, nem közvetlenül az optikákról. Amiről úgy tűnik, neked nincs fogalmad. Azt meg nem tudom, miből szűrted le, hogy nekem milyen fogalmam van az optikákról, de van 7db M42-esem, és ezen kívül is járt nálam pár és használom is őket éles helyzetben, nem csak tesztelgetem.
    Egyébként rajzolattal nem lehet pótolni a beugróblendét és az AF-et, bármennyire is el vagy ájulva tőle, a teszteken biztos jól mutat a szép rajzolat de ha nem tudod időben vagy kellően pontosan befogni a témát, akkor szarabb lesz, mint egy kevésbé jó rajzolatú AF-es obival. Ezért is drágábbak az AF obik. Különben meg a rajzolat és néha túl van játszva erősen. Rendszerint aki nagyon elvész a rajzolatokban, az elfelejt (megtanulni) fotózni, de akkor mi értelme van az egésznek? Minek a legjobb eszköz a legrosszabb fotósnak, aki nem is érzi, hogy mi a fontos mert nem fotózik, csak tesztel?

    Btw: sosem fogom megérteni, mire jó hobbiból teszternek lenni, aki nem használja a felszerelést, csak bizonyos paramétereivel villog, de az biztos, hogy csak ilyen ember száját/billentyűzetét hagyja el ilyen, hogy a 135mm-es és a zoom objektív alternatívájaként egy fix 200-ast ajánlgat, mert szép a rajzolata. Aki ilyet mond vagy leír, annak halványlila fogalma sincs az objektívekről, csak hiszi. És még te mondod ezt rám...

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák