Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Gyuri27 #94913 üzenetére

    Melyikről beszélsz konkrétan? Sokmindenről volt szó.
    Én csupán a Silver prociról beszéltem, hogy ha találnék ilyen N6000-est értelmes kiépítésben, az tök jó lenne: Értsd: desktop alaplap (noti szóba se jöhet), 4sata, akkor tök jó lenne, és váltanék rá a NAS-ban.

    Egyébként nem hiszem, hogy egy 15-17 wattos noti proci leeszi az ember haját és faszolni kellene az ilyen 6-9 vattos vackokkal hütés nélkül természetesen.

    Mivel egész nap megy a NAS, ezért fontos a fogyasztás.
    És ilyenkor nem mindegy, hogy 6-10W vagy 15-17W-os noti proci, mert alapból dupla fogyasztás, és 24/7-ben már azért kiütközik.
    De teljesítményben meg mégis jobb, mint a mostani ITX-es J5005-öm [link] . (amire VNC-vel fel szoktam csatlakozni néha menedzselni, tehát ezért nem baj, ha többet tud, mint egy celeron).

    Neked teljesen másra kell most a noti, oda az N6000-eseket, de még a linkelt emagos műanyag csodákat bottal se piszkálnám meg. Ha olcsón kell jó, használt üzleti párti vagyok.

    #94914 hcl : Meg a TDP keret nem jelenti azt sem, hogy az mindig annyit eszik. Terhelve kb. eszik annyit. A 100W+-os desktop procik persze zabálnak, de a legtöbb lapos fogyasztása kb. mindegy.
    TDP igen, de érdekes módon a J5005 10W-ban megadva, nem tudtam 10W fölé menni vele. (nyilván az egyéb perifériák, alaplap, vinyók adtak hozzá)
    Notinál meg egyik mai gép sem rohasztja le fél óra alatt az akksit, szóval szerintem sem annyira kardinális kérdés már a notifogyasztás, mint régen.

Új hozzászólás Aktív témák