Új hozzászólás Aktív témák

  • 1501N

    tag

    válasz hajnuszka #2578 üzenetére

    Szerintem nagyon jók a Sony DSLR-ek! Volt már szerencsém az alpha 330-at kézbe venni. Nagyon jó fogása van, pedig ez Sony-ból sem a top kategória.
    Nekem egy Canon 400d-m volt. Egy rakás szemét a a330-hoz képest. Az obik, amik 100.000 alatt vannak, hulladékok a Canon vonalon. Az 1.8 50-es fix egy vicc! Lötyög, zörög, és olyan érzés, mint valami rohadt gagyi kínai utánzat lenne. Illesztések is hagynak kívánnivalót. A képminősége mondjuk, lényegesen jobb, mint a kit obik.

    Szóval a a330 jól átgondolt, kényelmes, szinte mindent be lehet állítani benne. Tudásához képest nem is volt drága. A C-betűsnél gyakori, hogy sok dolgot egyszerűen szoftveresen kihagynak az alsó kategóriákból. Sony-nál minden megvan, ami jól jöhet.

    Fentebb valaki elégedetlen az a200-as vázával, szerintem az is egy klassz gép. Egy barátomnak az van, nem látom én túl zajosnak a fotóit. Mondjuk fotókat nem zajkeresés céljából nézegetek.

    A Canon akkor az igazi, ha valami komoly vázat veszel és hozzá komoly obikat.
    Ha gyártana még a sony dslr-t szerintem olyat vennék, de így most használtan venni valamit is zsákutca lenne sajnos.
    A Nikon vázak nagyon drágák, viszont ott az objektívek szerintem nagyon jók. Meg a szórakozás a fókuszmotorral...

    Sony-nál valóban kevesebb kiegészítő van, de ez egy szint után nem hinném, hogy zavaró. A vázon úgyis csak egy obi fér el, meg többnyire 1 vaku. Ha nem kell különböző szélsebességhez neked különböző obi, bőven megteszi, ami van.

    Valami tele, nagylátó, 1-2-3 fix obi, vaku... minden kapható Sony vonalon, amivel nagyszerű képeket lehet csinálni véleményem szerint.

    Sajna én az optikai keresőről nem tudok lemondani.

    Vigyázzatok, hogy ne csak a marketing miatt vegyetek új gépet. Mérlegeljétek, hogy tényleg jobb-e annyival. Inkább menjetek el a pénzből valami jó helyre nyaralni, és fotózzatok a régi géppel, minthogy legyen egy jó gép a szekrényben.
    Egy képnél a felbontás, meg a zaj nem minden. Láttam már zajmentes rossz képet és zajosat is, amire még mindig emlékszem, mert egyszerűen megfogott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák