Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Megvannak a Magnat SBW 250 tesztjeim, van összehasonlítási alapom Yamaha YAS207-el, JBL 2.1-el és még LG és Samu csoundbarokkal is, ugyanazon a helyen, ugyanazzal a konfigurációval.
    Első benyomások a Magnat-ról:

    Valóban nem szomszédbarát panelban, brutális mélyekre képes. ( 20cm-es mélynyomó van benne és 25 hz-ről indul a gyártó szerint, a Yamaha és a JBL 40Hz-et ír)
    Ennél a soundbarnál ha mély hangokat is akarok nem kell maxra feltenni a Bass hangerejét, valóban már 0 és +2-nél is odaüt ahová kell :) Főleg Movie módban.
    A + 6 az már nagyon nagyot szól, ott igen mélyekre képes.
    A mélye más mint a JBL-é és más mint a Yamaháé, de bőven ott van mélyben, talán még nagyobbat is szól. ( nagy hangerős is pontos). Precíznek és erősnek tűnik, nem szétfolyós.
    A hangrúdban a megszokottnál nagyobbak a hangszórók, 4db 35x90mm-es és 2db 25m-es hangszóró van, testesebbnek is tűnik hangja a kisebb hangrudakéhoz képest.
    Zenéhez BT-al van benne egy Bluetooth® 4.0 „aptX“ nevű csoda ami a gyártó szerint CD minőségű zenei hangzást ad. Na ezt nem tudom, de tény hogy zenénél hozza a Yamaha hangját szerintem, a nagy hangszóró az előnyös a tuctuc zenéknél. ( komolyabb műfajra nyilván nem soundbart kell hallgatni)
    De hangerő itt is van, maxra nem tudtam felmenni mert az már túl hangos lenne itt :)

    Még valami: filmeknél, tv-nél a párbeszédek érthetősége. Ez nem csak Magnatra hanem Yamahára, LG-re, JBL-re is igaz tapasztalataim szerint. Sokan panaszkodnak hogy az effektek elnyomják a párbeszédet bizonyos filmeknél, én is panaszkodom sokszor. De úgy tűnik ez nagyrészt orvosolható ha kikapcsoljuk a "Sorround" módot. Én is sok eszközön bekapcsoltam, mert "jobbnak tűnik" a hang. De ha be van kapcsolva akkor az effekteket is kiemeli jobban, általában a párbeszéd rovására, mert a zenét-effektet olyankor felerősíti.
    Plusz lehet állítani a médialejátszón és akár a tv-n is, nekem a párbeszédjavítás funkciót ki kell kapcsolni, mert ha a tv beleavatkozik akkor úgy veszem észre hogy ront a helyzeten.

    Szóval gyorsban ennyi a tapasztalat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák