Új hozzászólás Aktív témák

  • joci2000

    aktív tag

    válasz AxBattler #10136 üzenetére

    Üdv,

    Nekem egy 43C725-re esett a választásom és mivel android fut rajta, belevetettem magam a logjába kideríteni mit is tettek bele a soft fejlesztésénél. Van 1-2 érdekesség... Kínai, nem kell meglepődni.

    De a frissítés.. Szóval alapból több módszer szerint tud menni a tv-k frissítése, ami sok esetben előjön, az a manuális fw frissítés img vagy ota által. Ezek azért kerülnek elő, mert bruteforce-al elkezdik a tcl szervert nézni, hogy milyen új software érhető el. Lényegében a letöltési linket keresnek a verziószámon végig lépkedve az egyes típusokra. Azonban ezek béta software-ek. Ezért nem jön ota formájában. A tényleges OTA kereséskor a beállított régiód update szerverére felmegy(jelen esetbe EU) és egy webszervíz formájában kikéri az tv-d aktuális típusszám, projektszám, rendszer verzió és software verzió alapján, hogy mi az utolsó elérhető software abban a régióban. Ha kap egyáltalán választ, akkor a letöltési linkben levő zip verzióját összehasonlítja a tv-d verziójával. Ha nagyobb, akkor ráengedi. Ha nem, akkor azt mondja aktuális a software verziód.

    A gond ott van, hogy sok esetben más régiókban vannak azok a software-ek, amiket letöltenek bruteforce-al, ezáltal a Te régiódban és projekt verzióddal sose fog összetalálkozni. Hogy honnan tudom? A huncutok a logba kiteszik a dolgokat csak titkosítva. Nos, ezt vissza is lehet alakítani és megnézni mit is ügyködnek. Onnan meg már manualban ki lehet próbálni a webszervíz lekérdezést az ota szerverre. Ami még bonyolítja, hogy még másik 3 megoldás is van implementálva a tv update szoftware-ébe. Kérdés, hogy a tv-d eredeti verziójában mi volt? :D

Új hozzászólás Aktív témák