Új hozzászólás Aktív témák

  • KIZS

    aktív tag

    Egy délután után a tapasztalataim:

    Kezdetnek a TV bekapcsoláskor rögtön frissíteni kezdett és egy 414 végű firmware-t tett fel.

    A TV (55C728) gyors, mellé rakva az régi TV-met (LG 49UH850) látványosan gyorsabban navigál a menüben, indítja a videókat stb...
    A két TV-t egymás mellé rakva nem tudtuk eldönteni melyiknek a képe szebb. Érdekes, hogy mennyire eltérnek a színek a két TV között. Az LG-n kicsit minden zöldebb/narancsosabb, a TCL-en kékebb/pirosabb. Nem tudtuk eldönteni melyik lehet a valósághűbb.
    Ami nagyon feltűnt az a fekete. A TCL-nél mindig van háttérvilágítás. Ez normál esetben nem zavaró, de tök sötétben egymás mellé téve a két TV-t és egy fekete tesztképet nézve, az LG nem is látszódik hol van a szobában, míg a TCL egyértelműen világít. Olyan mintha az LG okosan lekapcsolná a háttérvilágítást ilyenkor.
    Normál filmnézésnél ez engem nem zavar egyébként.

    A menüt nyomkodva eleinte sikerült zavart okoznom az erőben. Kifagyás jellegű tüneteket mutatott, amikor gyorsan ugráltam ide-oda. De végül mindig magához tért és megcsinálta amit akartam. De ez csak 2x-3x fordult elő és azóta se.

    Az Android TV nem szokatlan nekem, így ez sem (ez akkor már a Google TV? mert kicsit más). Igazándiból ez volt az egyik komoly érv a TV mellett, mert elegem lett abból, hogy csak olyan szoftvereket tehetek fel a TV-re amit az LG/Samsung/... enged. Na most olyat tehetek fel amit a Google enged :)
    Szóval itt nem számítok arra, hogy szerdáról csütörtökre megszűnik az HBO GO működni, mint az LG-n. Vagy csak Samsung fiókon keresztül tudok elérni dolgokat...

    A wifi-je kétszer kifagyott. Illetve nem fagyott ki, de borzasztóan leesett a sávszélesség, akadozni kezdett a médialejátszó. Nem tudom mitől, mert az itthoni TP-LINK AX73/AX5400 igen jól kiszolgált közben mindenki mást. Ekkor ki/bekapcsoltam a TV-n a wifit és minden megjavult. Most éppen órák óta hibátlanul megy a wifi, ezen megy a google music...

    A CEC hiánya (hasznáhatatlansága) kicsit megzavart, de végül áthidaltam. A RPI-men alapvetően Kodi futott és azt most feltelepítettem magára a TV-re. Egy kütyüvel kevesebb.
    A T-Home -os boxhoz viszont sajnos elő kellett venni a távirányítót. Az LG "magic" távírányitója tudta azt is kezelni, nem kellett két távirányítót keresgélni...

    Amibe még belefutottam, hogy ha magyar nyelv van beállítva, akkor az app-okat sem találja meg a keresőben. Tehát ha beírom az app keresőbe, hogy "kodi", akkor azt mondja, hogy something went wrong (és ezt fel is olvassa magyarul :) ). Angol nyelvre átállítva rendszert már minden rendben működik. Mondjuk kicsit zavar, hogy nem látok dedikált "Play Store" alkalmazást.

    Eddig ennyi.
    Ha nem lesznek továbbra sem lefagyások, sávszélesség beszűkülések, akkor elégedett vagyok. A fekete színen jó lenne javítani, a rendszer meg gondolom folyamatosan fejlődni fog. Jelenleg a legzavaróbb probléma az a T-Home -os távirányító.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák