Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    Üdv topiklakók!

    Az idei év lezárásaként a család lecserélne 2db TV-t.
    Az egyik egy noname 36cm-es vacak, a másik egy 25"-os SONY. A közös bennük, hogy CRT-k.
    A kissebb, szüleimé lenne, nekik nem kell nagy, elég lenne valami 22-24"-os körüli.
    A nagyobb, az enyém lenne. Először 32"-ban gondolkodtam, de egy Euronics-os fazon beletette a bogarat a fülembe, hogy nézegessem nyugodtan a 40"-osokat is.

    SMART, 3D, meg egyéb nyalánkságok nem kellenek! A TV-ken TV-t nézünk - mellesleg klasszikus szélessávú net sincs. (a városhatártól 200m-re egyik szolgáltatónak sem éri meg kihúzni a rézdrótot, így marad a forgalmi korlátos mobilnet, arra meg TV-t nem kötök...)

    A TV-k műholdas DIGI beltéri box-okra csatlakoznának. Az egyik box már ki van cserélve HD box-ra (Kaon HD1000 1080i), már ez is hatalmas előrelépés, sokkal szebb a képe, mint a régi SD-nek. (Humax DiGi+IV) A másik box-ot (valami Hyundai) majd akkor cseréltetem, ha a TV meglesz.

    A kissebbik TV-nél a nézési távolság ~100-250cm, a nagyobbiknál ~300cm. Mennyire ragaszkodjak a kissebik TV-nél a fHD-hoz? Itt elégedjek mega a HD ready-vel? Idősebb személyeknek lesz. Ide lég lenne a 22-24"?
    A sajnátom esetén azért ragaszkonék a fHD-hoz. :) Amúgy kell nekem a 40", vagy elégedjek meg a 32"-lal?

    Sajnos a költségvetés sem korlátlan, az egész mutatványt ki kell hozni 150-170E Ft-ból. Nagyon noname cuccot meg nem szeretnék. Nézegettem Samu, LG, Toshiba és Phillips TV-ket, a Phillips 4000-es sorozata volt a legszimpatikusabb. (Igen tudom abszolút belépős TV-k, de ha egyszer nincs 500E TV-re) Mellesleg erre 2 év garit adnak, a többire 1 évet.

    (A ne vegyél TV-t, költözz el, gyűjtögess 10-20 évig, vegyél 100"-os UHD-t meg hasonlókat hagyjuk, ha kérhetem)

    Nos. Ötlet?

    ui.:
    Az itt-ott fellelhető cinizmusért előre is elnézést kérek

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák