Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz Tibiajax #193348 üzenetére

    Ha már amúgy is bepötyögtem, jöhet ide is:


    Tegnap több hírforrás is arról számolt be, hogy Paul Pogba B mintája is pozitív eredményt adott túlzott mértékű tesztoszteronra, Nicolò Schira tájékoztatása szerint ezzel megkezdődött előzetes vizsgálati fázis, amelyet Pierfilippo Laviani vezet, Paul Pogbának 7 napja van, hogy kidolgozza védekezési stratégiáját, meghallgatására pedig 2-4 héten belül fog sor kerülni.

    A La Gazzetta dello Sport kicsit részletesebben számolt be a helyzetről, és a lap szerint a klub a szerződés felbontásának lehetőségét fontolgatja.

    A B minta pozitív eredményét követően Paul Pogba felfüggesztése bizonyossá válik, és ezen csak a bírósági ítélet változtathat, a játékos viszont a klub irányelvei miatt az ítélet kimondásáig nem látogathatja a klub edzőközpontját, valamint a klub semmilyen tagjával sem veheti fel a kapcsolatot.

    A doppingvétség felmerüléséig Paul Pogba volt a keret legdrágább játékosa bér tekintetében, a milánói lap szerint, nettó bére 8 millió euró volt, ami további 2 millió euróval emelkedett bónuszok révén. A felfüggesztés időtartamára ez az összeg rendkívüli módon lecsökken évi bruttó 42 477 euróra, amelyet az előírások meghatároznak. Amennyiben a játékos eltiltása meghaladja a 6 hónapot, a Juventusnak lehetősége van felbontani az érvényes szerződést.

    Amennyiben többéves eltiltást mond ki a bíróság, a ki nem fizetendő béren túl a klub kártérítési igénnyel is élhet, azonban a klubnak érdemes figyelembe venni azt is, hogy a játékos a szerződése értelmében adókedvezményben részesült, hiszen külföldről tért vissza kiemelt játékosként a bajnokság szintjének az emelésére. Ha viszont a klub idő előtt felbontja a szerződését, ezt a kedvezményt vissza kell fizetnie az olasz illetékes hatóságnak, ezért a La Gazzetta dello Sport szerint nem zárható ki, hogy a klub júniusig vár a szerződésbontással, és addig az előírások szerint utalja a meghatározott minimálbért.

Új hozzászólás Aktív témák