Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz Tibiajax #201742 üzenetére

    "az köztudott, hogy nem nézek magyar labdakergetést"
    Én meg pont fordítva vagyok bekötve, mert én meg az ilyen biszem-baszom ligákat nem nézem. A Fradin kívül, előbb nézek végig egy ZTE-DVTK meccset, mint akármilyen Real, Juventus, Liverpool, stb. meccseket, a mennyei harmadosztályról, már nem is beszélve, azt meg élőben is. :DDD BL döntőt például utoljára jó 20 éve néztem végig, de azt is csak azért, mert akkor még nem volt bekötve az internet, csak tv volt. A mai napig, maximum utólag, az ilyen 3-5 perces összefoglalókat vagyok csak hajlandó megnézni, de abból is csak a kiemelkedő hírértékűeket.
    Ezzel együtt is, aki a nemzetközi fociban járatosnak tartja magát, az a kijelentésed, hogy " egy nemzetközi szinten nem igazán jegyzett görög csapat", finoman foglamazva is költői túlzás.
    Pár példa arra, hogy mennyire "nem jegyzett" csapatról van szó. 1925-től datálódik az önáló klub létük, és azóta 47 !! bajnoki címet szereztek, miközben a görögöknél azért van mondjuk egy AEK, vagy épp egy Panathinaikos is. Nemzetközi szinten, több mint 10 alkalommal szerepeltek a BL csoportkörben. Először 1997-98-as szezonban, ahol a harmadik helyen végeztek(a Real volt a csoportelső).
    A következő évben, BL csoportelsők lettek, megelőzve pl. az Ajaxot, a nyolcaddöntőben 3-2 arányban maradtak alul a Juventussal.
    A következő 10 évben, folyamatos BL csoportkörösök, ebből az időszakból háromszor folytatták tavasszal az UEFA kupában,akkor még így hívták azt a sorozatot.
    A 2013-14-es szezonban másodikként továbbjutottak a BL-ben a PSG mögött, és az Anderlecht, illetve a Benfica előtt, a nyolcaddöntőben ezúttal a Manchester United volt a végállomás.
    Bl csoportkörben utoljára a 2020-21-es szezonban szerepeltek.
    A csapat értéke, bőven duplája a Fradiénak,116 millió Euro [link] vs. 53 milló Euro [link] . A görög csapat tulajdonosa, egy maffiozó, de erről már írtam [link] , a költségvetésük is majd duplája a Fradiénak. Náluk nem tétel, 5-6 millát kifizetni egy-egy játékosért, míg a Fradinál a csúcs, olyan 2,5 millió volt eddig.
    Ennyi előzmény után, a csütörtöki kudarcról. Ennek a fő felelőse, maga Sztankovics volt.
    Szeptember óta, amióta itt van, a Fradi egyetlen egyszer játszott két csatáros felállásban, az MTK elleni bajnokin. Erre most csütörtökön, pályára küldte együtt Vargát, Kodrot, ezzel kivett egy embert a középpályáról. A görögök, az első meccs tapasztalata alapján, amikor a Fradi, az egy csatáros felállással is, kb. a 60 percig uralta a meccset, rájöttek, hogy a középpályán Abu Fanit kell kivenni, mert ő a játékmester.
    A visszavágon, folyamatosan ketten, hárman lógtak a nyakában, és mivel a középpályán egy ember hiányzott, a görögök teljesen átvették az irányítást, Varga, meg Kodro, gyakorlatilag nem kapott használható labdát emiatt.
    Stankovics meg tetézte a hülyeségét azzal, hogy az első félidő tapasztalata alapján, a szünetben sem változtatott a szerkezeten, továbbra is a két csatáros játékot erőltetve, max. annyit húzott meg, hogy Kodro helyett, behozta Pesicset, aki védekezésben egyébként is abszolut nulla, így maradt továbbra is, ez az impotens játék.

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák