Új hozzászólás Aktív témák

  • gyuromoj

    veterán

    Mourinho: Meg sem fordult a fejemben a lemondás

    Se szeri, se száma azoknak a kéréseknek különféle újságok részéről, amelyek azt célozzák, hogy José Mourinho edzői pályafutása titkairól valljon.

    A portugál mágus legutóbbi interjújában kijelentette, meg sem fordul a fejében az, hogy lemondjon a Real Madrid vezetőedzői tisztéről.

    - S ennek nemcsak hiúsági okai vannak, hanem az is, hogy pokolian jól érzem magam Madridban – fejtegette Mourinho. – Az elveimmel ellentétes, hogy egy érvényes szerződést idő előtt felrúgjak. Másrészt a mostani munkahelyemen olyan tökéletes hangulat alakult ki, remek emberi kapcsolatok köttettek, amelyek nehezen pótolhatók más klubéval.

    Néha persze felvillan benne, milyen érzés lenne szabad embernek lenni.

    - Amikor a fiam olykor arra kér, hogy várjam meg kocsival az iskola előtt, vagy a feleségem rimánkodik, hogy a nagybevásárlást együtt ejtsük meg, akkor jobb lenne a több szabadiő, dehát ez nem megy.

    Arra a kérdésre, edzői pályafutása elején milyen prioritásokat jelölt ki magának, azt válaszolta: erről hosszasan mesélhetne, ám a legfontosabb az, hogy sok országban ki akarta próbálni magát.

    - A mai futball már nem arról szól, hogy egy adott országban az ottani játékosaiból felépítek egy ütőképes gárdát, hiszen a sportág nemzetközivé vált. Jellemző, hogy a spanyol vagy angol nyelvet sokkal inkább helyettesíti a “futballnyelv”, amit minden magára valamit is adó labdarúgó megért. A futball mára már egyfajta vallássá vált, és ezt én tökéletesen felfogtam.

    ****************************************************************************************

    "A Barca nem nagyon henceghet azzal, hogy kineveltek 11 saját játékost. Én emlékszem arra is, amikor 11-12 évvel ezelőtt a csapatban egyáltalán nem volt saját nevelésű játékos. Olykor kilő a sugár, különböző időszakok vannak. Természetesen most ez jár a fejükben, ez az a szlogen, amit kommunikálnak, de néhány éve még alig volt valakijük: Puyol, Xavi és még páran mások."

    — Iker Casillas

    [ Szerkesztve ]

    PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

Új hozzászólás Aktív témák