Új hozzászólás Aktív témák

  • B0V9B

    tag

    Na Mike008: kicsit el kellene gondolkozni, hogy ahol egy Basel 4 éven belül megszívat 3 angol nagyot is, ahol parázni kellett év közben hogy az olaszok be ne előzzenek a Coef listán és csak 3 csapat indulhasson a BL-ben, ott lehet le kellene szállni a magas lóról.
    Lehet itt felszopózni a Bundesligát meg 3 csapatozni a La Ligát, de csak szeretném halkan megjegyezni hogy a Leicester City most árazta be az egész cirkuszt olyan játékosokkal, akik 2-3-4 éve még megyei szinten fociztak 2 doboz cigiért, meg 3 sörért. És nem egy jogtalanul megadott tizenegyessel, éppenhogy becsusszanva nyerték meg a legutolsó pillanatban... hanem 10 pontot verve a mezőnyre. Ennél nagyobb különbséggel csak a PSG nyerte meg a francia ligát. Se spanyolban, se olaszban, se németben, se portugálban, se hollandiában, se a 3 keleti dúsgazdag bajnokságban (török-ukrán-orosz) nem volt ekkora különbség az első és második helyezett csapatok között. Most csak próbáltam a legerősebb bajnokságokat felhozni példaként, mielőtt valamelyik agysebész beírja hogy a Gibraltári bajnokságban bezzeg 22 pont volt az első és a második helyezett között.
    És most nem a Leicester ellen szólok, mert imádom hogy visszaadták azt az érzést ami már szinte minden focikedvelőből kiveszett, vagyis hogy nem csak nagy nevekkel meg milliárdos igazolásokkal lehet bajnokságot nyerni.
    Hanem arról írok, hogy egy 5 éves óvodás kislány ugyanennyi pénzből tudna-e vajon szarabbul igazolgatni, mint ahogy azt teszik az angolok??

    Azt már hozzá se teszem, hogy angol játékosokat nagyítóval kell keresni a felsőházi csapatokban. Ami látszik is a válogatotton, amely eleddig 1, vagyis EGY nagy nemzetközi tornát tudott megnyerni (jelzem hogy ennyi elsősége van még pl. a Görögöknek vagy a Dánoknak is), és nem azért mert mindig kikapnak a döntőben egy 93. perces góllal, vagy a csúnya bíró ellenük van. Összesen eddig egyszer jutottak nagy torna döntőjébe, azt meg is nyerték. Ugye ha ezt egy másik nemzet teszi, akkor az kifutott eredmény.
    Utoljára a Chelsea nyerte meg a BL-t Angliából, ha jól emlékszek akkor 3 angol játékosuk volt. Most abból maradt Cahill. Talán még Terry marad 1 évre, de nem biztos.
    Azóta a ManCity érte el a legjobb 4-et, nekik ugye van egy angol kapusuk, egy padkoptató Delph és egy Sterling, aki City mezben eddig még ugyanannyit mutatott mint én, vagyis semmit.
    A második Arsenalban van a walesi Ramsey aki alapembernek tekinthető, meg Walcott/Ox/Gibbs játszik sörmeccseken, vagy fontosabb meccseken bedobja az öreg csereként őket. Van még Wilshere, aki kurva tehetséges lenne, ha nem a kórházban töltené fél életét ilyen-olyan sérülések miatt. Welbeck meg sose lesz elsőszámú csatár, akármilyen szar formában is játszik majd Giroud.
    A Tottenham most belekezdett egy szép projektbe (látszik is hogy nem brit edzőjük van), de ők meg akkor is az Arsenal mögött végeznének, ha Wengerék a 20.-ik helyre érnének be a szezon végén.

    Szerintem jelenleg messze a La Liga a legerősebb bajnokság Európában. Többet nem szeretnék hozzászólni ehhez a témához.
    A 8. helyezett Wolfsburg (igen, őket előzték meg olyan nagy csapatok mint a Mainz vagy a Hertha) megerőltetés nélkül nyerte meg azt a BL csoportot, amelyben a dúsgazdag MU 8 pontot szerzett (ebből 4-et a tökutolsó CSKA ellen) és csak a 3. helyre ért be.
    Mostmár rakhatod a nevetős fejeket. :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák