Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    Várható volt, hogy, ha támadnak a magyarok, akkor előbb utóbb bekapnak egy kontrát. A végére azért nem volt értelme felhozni egy Nikolić-ot, mert ott is 100%-ra lehetett tudni, hogy már az első 70 percben sem bírt a védelem a belgákkal, vagyis úgy tettek fel támadót, hogy arra alapoztak, hogy a belgák még 2-3-t rúgnak, és majd Nikolić rúg 4-t kb 20 perc? alatt.
    Szerintem a jó taktika az lett volna, ha marad az arány a védelem és a támadó játékosok között, csak 70. perc körül frissít, mint a belgák, vagyis a legfáradtabbakat cseréli frissre. Arra, hogy ezzel találnak 1-et vagy 2-t, nagyobb esély lett volna, mint, hogy a Nikolić rúg 4-et.
    Azt mondják, hogy nincs értelme ráülni 0:1-re, de szerintem még mindig jobb, mint így kinyitni a védelmet. A két öngyilkos taktikából a kontrás belgák ellen szerintem rossz húzás volt.

    Az egész meccsre nézve, ezt a belga csapatot egy gyengébb csapatnak nem szabad letámadni: mert sokkal veszélyesebbek a belgák kontrából, mint felállt védelem ellen. Ez marha látványosan kijött, szinte tanácstalanok voltak, amikor nem voltak legalább 1-el többen a támadásnál, persze nyilván magukhoz képest nézve.
    Nem láttam a belgák első 2 meccsét, de szerintem azért játszottak egyre jobban, és a magyarok ellen a legjobban eddig, mert azt a játékokat játszhatták, ami a saját stílusuk, ami nekik a legoptimálisabb. Ha kérhették volna, hogy hogyan játszanak a magyarok, akkor pont ezt kérték volna: lehetőleg támadjuk le őket, és legalább 1-el kevesebb emberünk érjen vissza a kontrájuk ellen.

    Egyébként nyilván nem volt esélyünk, mert a 90 perc nagyon sok idő, képtelenség tartani őket, 1-et 11 védő ellen is belőnek. Ha sikerült volna a 11-esekig eljutni, akkor pedig kijött volna, hogy van egy csomó egyénileg pazar emberük, valamint, hogy még a kapusuk is valószínűleg TOP.

    Lehet, hogy jobb lett volna egy 2. vagy 3. hely a csoportban, hogy ne velük kerüljünk össze?

    Amire mindenképp jó volt a meccs, hogy ebből ki lehet elemezni, hogy mi kell még ahhoz, hogy ott legyünk. A másik, hogy remélhetőleg innentől kezdve egy románok ellen nem fog beszarni a csapat, hanem úgy lesz vele, hogy volt pár nehezebb meccsük, miért ne nyerhetnének a románok ellen.

    Ami nagyon jó volt, hogy cseleztek, trükköztek is a magyarok, ami a magyar stílus része volt annó, ahogy a sok rövid pontos passz. Ami nem tetszett, hogy sok volt a hiba, amit én továbbra is egyszer a taktika számlájára írok, valamint, hogy belgák belekényszerítették őket a hibákba. (elfáradtak, és egyébként is egy majdnem B csapat volt fent, 2 játékos is hiányzott, akik valszeg végig fent lettek volna). Kevés volt a megy ahova megy labda, amit szerintem teljesen hanyagolni kellene. Amikor Király csak kirúgta a franca, az 100%-ban egy belgának ment, és onnan rögtön támadtak is, mert ezek nem tökölnek, nem várják meg, hogy felállítsa a magyar csapat a védelmet. (Ezen mindenképp csiszolni kell, hogy optimalizálják valahogy, hogy gyorsabban vissza tudjon állni a védelem.)

Új hozzászólás Aktív témák