Új hozzászólás Aktív témák

  • Tataniko

    tag

    Mindenki számára megfontolandó dolgot szeretnék elmesélni:

    Sok esetben találkozik azzal a user, hogy kikapcsolja a gépét, és többé nem indul el. Ilyenkor senki sem érti mi történt, és ha nemtudják pontosan megtalálni a hibát (cpu, ram, vagy vga), akkor marad az egyszerű tény, alaplap. Pár évvel ezelőtt kaptam el a bűnöst, egy véletlen folytán.
    Egy user használta a gépét rendesen, és az volt a szerencséje, hogy nem kikapcsolta, hanem csak újraindította, ezért nem lett belőle a szokásos szöveg, hogy kikapcsoltam, és azóta nem indul el. Szóval újrainditotta, és a gépben volt még annyi erő, hogy post közben kiirta: Bios corrupt. Aztán kikapcsolta, és soha többé nem lehetett beinditani.
    Mi történt? Olyan dolog látott napvilágot előttem, hogy teljesen kiakadtam. Olyan dolgot tapasztaltam, aminek a létezéséről még csak nem is tudunk igazán. Egy netes aktivx vezérlő, vagy javas kis progamocska, vagy valami, amit még definiálni sem lehet, egy byte-ot átírt a biosban. Elkaphatatlan szinte, mert nem csinál semmi rosszat, és ha kikapcsoljuk a gépet, akkor vége. Ez a mai napig így van.

    Ezt a gépet megtudtam csinálni hotswappal, bár megkell hogy mondjam, kezem lábam remegett, amikor egy másfajta gépből bekapcsolt állapotban kikellett pattintanom a bios icét, és bekellett tennem a rosszat a helyére, majd megírni rá a másik gép jó bios-át. De sikerült, és a gép azóta is jól megy.

    Ezért mondom, minden lehetséges, mert csodák nincsenek, csak tudatlanság.

    u.i: Egyébként valami csengőhang letöltő oldalról ment fel a virus.

    nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma

Új hozzászólás Aktív témák