Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamás24

    tag

    Figyelem Acer Aspire 3100 széria tulajdonosok!

    Ha valakinek elege van abból, hogy állandóan melegszik a gépe, netán fagy a hőmérséklet miatt a gép, neadj isten némi tuningot szeretne eröltetni a gépre, de eddig félt a kockázatoktól, itt az alkalom, hogy együtt megoldjuk a problémát viszonylag olcsón.
    Az ára kb 5300Ft-ba fájna. Akinek ez az összeg nem éri meg az ne is olvassa tovább sztem a leírást, bár mindenkinek maga dolga.

    Aspire3103 tulaj lévén nagyon megszerettem az Acer-t mert egy stabil jó teljesítményes gépet kaptam jó áron, azonban nagyon zavart a hőmérséklet iszonyú ingadozása, ami a belepakolt alkatrészeket nézve értehetetlen volt. Ezért is álltam bele egy kis nyomozásba.

    Kezdjük ott, hogy nem mindenki tudja de a 3100-as és 5100-as szériákat egyben tervezték és utána vált szét a kettő, ennek jó külső mutatói az elülső részen található rácsozott nyílás mindkét szérián, amit a 3100-asokon belülről egy gumilappal eltakartak (elég egyszerű rájönni hogy itt valami nem oké :U ) Valamint hogy a szétszedett notebookok közt a különbség a hűtésben csupán annyi hogy az egyiknek megvan a két áteresztő nyílása, azonban a másiknak be van öntve vastag kemény műanyaggal (még az öntés lenyomata is tisztán látszik) A lenti képeken jól látszik, és az is hogy a szériaszámban a két nyílásos elöbb létezett mint az 1 :F
    Nos ezt könnyen orvosolhatjuk ha az 5100-as kétnyílásos ventijével szereljük fel a 3100-as laptopot, ami ugye dupla annyi levegőáramlási hoz és nagy hőmérséklet zuhanást. kb 9fokot.
    A hűtő ára természetesen csak akkor megy 5350 Ft/db-ra ha LEGALÁBB 8-at rendelünk belőle. Természetesen a pénzről az átvételkor mindenki kap egy átvételi elismervényt, csak akkor kellene fizetni, ha összejöttek a rendelések és kb 3 nap a szállítás külföldről.
    Akit érdekelne Pest,szeged és ennek környékéről az írjon privit mindenkinek visszaszólok, ha összejönne a 8db és utána még írok ide. hátha valaki utórendelne.

    A 3100-as széria ventillátora:

    Az 5100-as széria ventillátora:

    [ Szerkesztve ]

    Ha valami működik ne próbáld megjavítani.

Új hozzászólás Aktív témák