Új hozzászólás Aktív témák

  • dekoninck

    aktív tag

    válasz TigerCat #3976 üzenetére

    Valszeg a SuperFetch miatt 52% a memória használat. Nekem is mindig pont a fele foglalt, és csak ritkán, nagyon memóriaigényen alkalmazások futtatása esetén meg fel (pl. Google Earth).
    A SuperFetch (előtöltő) statisztikát készít arról, hogy mely alkalmazásokat használjuk legtöbbször, melyek futtatására van a legnagyobb esély egy adott helyzetben és időpontban. Ezen szoftverek összetevőit a rendszer előre betölti a memóriába, hogy egy esetleg futtatáskor innen, és ne a leglassabb perifériáról töltse be a részeket, ezzel gyorsítva a programindulást. Valójában csak a szabad memóriát foglalja le a prefetch algoritmus, hogy gyorsabban induljanak el szoftvereink akár már rögtön rendszerfelállás után is.

    Amúgy lassan le kellene már szokni arról, hogy minden bitet irigylünk az oprendszertől. :) (Én régebben ilyen voltam...) Szerintem qrwára mindegy, hogy milyen trükköket csinál a háttérben a Vista, legtöbbször nem kellene tudnunk róla, ha az eredmény pozitív. Pl. az ablakkezelő rendszer minden ablak képét eltárolja a memóriában, és mozgatáskor nem kell újrarajzolnia. Oké, ez több memóriát használ (lsd: dwm.exe) cserébe simábban működik a GUI. A memória meg olcsó, és egyre kevesebbet fogyasztanak.
    Amúgy lefogadom, hogy az Apple OSX még találékonyabb, nagyvonalúbb és egyben titkolózóbb ebben a tekintetben...

    Hogy neked miért akadozik a cucc, hát az jó kérdés. Ha jól emlékszem, nekem is eltartott egy-két napig, amig belelendült. A frissítésket javaslom telepíteni, sose árt, pláne ezeket.
    Vadiúj a cucc? Lehet, hogy még indexel a rendszered, azaz a háttérben molyol.

    Mi az, hogy 3 percig tart az indulás? Mindig full kikapcsolod a gépet? :Y Javaslom a hibernálás vagy hibrid alvás funkciókat, utóbbiból 2 mp alatt ébred, és akkor sem veszted el az adataidat, ha lemerülne az akku, mert a merevlemezre is kiírja a RAM tartalmát.

    Nem hinném, hogy az empowering lassít, bár sok hasznuk tényleg nincs.

    #3971-Lehet állítani a teljesítményt valahol? Ezt hogy érted? :) A Vezérlőpult\Rendszer\Spec rendszerbeállításokban (mint az XP esetén) vissza lehet venni a csicsából, ha erre gondolsz. A 4.6 pontos eredmény meg szerintem király. Az enyém 3.1 (TM6291), mert integrált alap videocsipem van, de sok hátrányát még nem láttam, mert nem játszom. (A Google Earth egy nagyon kicsit ugrál néha.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák