Aktív témák

  • Mr-Pamacs

    senior tag


    Pár dolog postázáshoz.
    -Ajánlott levél:Minimum ajánlott levéként feladni a dolgokat, a nyomonkövethetőség kedvéért, de csak akkor ha kis értékű cuccról van szó. A vevőnek alá kell írnia ha átveszi szóval nem tud átverni, ha elhagyja a posta a küldeményt akkor verheted az asztal a postán, bár sztem nem sok sikerrel.
    -Sima csomag:Az ajánlott levélre leírtak itt is érvényesek de azt hiszem 10. eFT-ig értékbiztosítva van a csomag alapból,e fölött külön rá kell írni és minden megkezdett 1000 Ft után 30 ft kell fizetni azt hiszem.Max 20 kg lehet.
    -Csomag utánvéttel:jó dolog ha nem bízol meg a vevőben,de plusz pénzbe kerül ez is.
    Meg lehet adni hogy csak a postai díjat fizesse vagy a küldemény árát is.
    És ami a legjobb POSTAI LEZÁRÁS ez 170 és 200 Ft lehet, gondolom itt a post vállalja érte a felelőségget h a "tárgy" tényleg benne van a dobozban.
    Szóval ha valaki biztosra akar menni:csomag+postai lezárás+utánvét,innentől kezdve a címzetten bukik minden mert Te mindent tudsz igazolni! Egy ilyen átlagban 2 és 2,5 eFT körül van.Bár még így is betud sz*patni ha nem veszi át,mert akkor buktál egy postai utat, de ez még mindig jobb mintha buknál egy alkatrészt.

    Ha pedig vevő valaki akkor kérje utánvéttel és postai lezárással. Ha kéri és nincs postai lezárás akkor már gyanus lehet a dolog,nem kell átvenni.Így nem kaphat senki féltéglát.

    Jah és mielött valakivel üzletelni akarsz mindig nézz utána az illetőnek, kérd el a telefonszámát,emailjét és a nevét, lakhelyét. Ezek alapján nagyon sok mindenkit meg lehet találni a neten, nem csak a PH!-n hanem a google-n,telefonszolgáltatóknál is. Érdemes utána olvasni az illetőnek és ha kétes dolgokat talál róla az ember akkor vagy rákérdezni vagy biztosabban feladni a csomagot.

Aktív témák