Új hozzászólás Aktív témák

  • raidx

    őstag

    válasz Patice #8313 üzenetére

    Létezik egy Zenzyal nevű linuxos szerver program amit szintén a nem hozzáértőknek csináltak. Kicsi az erőforrásigénye és ha végig nézed a magyar Zential oldalon elérhető egy két filmet, ahol elmagyaráznak mindent te is lehetsz rendszergazda akár több gépen is! Szóval olyan "hülye biztos valami". Én nem szimpatizálok a linuxal mert vén fejjel már nincs kedvem tanulni de kíváncsiságból kipróbáltam és egy alap kis irodai igényeket kielégítő állapotig könnyen eljutottam. [link]

    Jelen pillanatban egy Windows 8-at futtató Intel Atom D510M0 látja el a "szerver" szerepét. Vagy inkább a házi felhőjét! Ugyanis fut rajta a Tonido progi ingyenes része ami a torrent mellett kicsit több mint egy házi nas! Amúgy, ha beruháznék ilyenre, inkább egy Tonido Plug-ot vennék 20 000 környékén mint egy NAST. De mindenkinek más az elképzelése azért kapni annyi félét. Ja! Egyébként ami tud a netre csatlakozni azzal használható a Tonido.

    [link] Egy ingyenes regisztráció után kipróbálható, telepíteni sem kell, ha a portable verziót töltöd le. A fizetős vagy a Plug ugyan többet tud de nekem eddig elég volt az ingyenes része. Kb. egy évig használgattam a TP-Link router + OpenWRT párost de ott a torrent nagyon karcsú!

    Egy házventire mindenféleképpen szükséged lesz! Már csak a HDD miatt is, de ki kell szívatni/fúvatni a házból a meleg levegőt!

    Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

Új hozzászólás Aktív témák