Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    válasz #59070464 #1820 üzenetére

    Amit eddig megcsináltam:

    1. Uninstall 12.7-es BETA Catalyst (AMD honlapjáról beszerezve), reboot. Driver Sweeper: AMD Driver clean, reboot. Letöltöttem az AMD honlapjáról a legutolsó 12.6-os driver-t. Közben az összes Tweak (OC-s) programot uninstalláltam, hogy ne zavarjon be (mindig reboot). CCC-ben memóriát 1150 MHz-ről ha 1155 MHz-re állítom, a legfrissebb GPU-Z-ben a szenzor azonnal 1.200V-t mutat. Single monitorban 0.825V-t. Ha a memóriát nem piszkálom, akkor multi monitor esetén 0.950V (lenne) a standard. A 12.6-os legutolsó hivatalos driverrel is 1.200V-ra ugrunk. Eddig a 12.7 BETA és az utolsó 12.6 hivatalos driverrel ezt csinálta.
    2. Tegyünk próbát a July 4-es driverrel. Mindig unstintall, reboot + Driver Sweeper, clean és reboot után jött az új driver, ami után mindig szigorúan reboot. Ezzel a jó kis driverrel sem lett szerencsém. Multi monitoring esetén itt is 1.200V-ra ugrik a VDDC (GPU feszültség), memória legkisebb mértékű húzásával (ha lefelé viszem, akkor viszont marad 0.950V-on). Érhetetlen. Jöjjön a Windows reinstall. De előtte még egy szóra.

    A GPU-t hiába piszkálom, vagy ha feltelepítem a legfrissebb Asus GPU Tweak-t és állítom a GPU feszültségét, a problémás esetben itt is 1.200V a fesz. Ebből azért kerítek ekkora feneket, mert a gyári feszültség 1.075V. És én hiába állítom feljebb (ami egyben a maximum) az Asus GPU Tweak-ben a feszültséget 1.125V-ra, akkor is 1.200V a multi monitoring esetén a fesz. Míg 3D-ben, legyen az FurMark, BF3, DiRT vagy D3, az maximum 1.125V (már ha ezt állítottam be a GPU Tweak-ben). A GPU-Z dual monitor esetén hiába stagnál 1.200V-on, az Asus-féle GPU Tweak progiban 1.125-1.200V között ugrál, de inkább az utóbbi értéket "kedveli". És azért csinálok ebből ekkora problémát, mert ha nem aktív a két monitor, akkor szépen 0.825V-on 10%-on pörög (auto módban) a ventilátor és ilyen 40 fok. Míg dual monitor esetén 1.200V-on 50-55 fok közé esik a hőmérséklet.

    Most ott tartok, hogy települ a Windows. Meglátjuk.

    Addig, ha valakinek van két monitorja vagy egy monitorja + bármi más megjelenítője (TV, projektor, etc.), az kipróbálhatná és megnézhetné a fentieket. Engem biztos érdekelne fordított esetben. Elsősorban annak örülnék a legjobban, ha lenne itt Asus HD7770-DC-1GD5-V2 tulaj.

    P.S.:
    Még a W7 telepítés előtt visszatettem a TRiXX-t és próbáltam állítgatni vele a dolgokat. Megpróbáltam levenni maximum 1.075V-ra, ami a gyári feszültsége a kártyának. Ezzel csak azt értem el, hogy 2D-ben is mindig ennyi volt és 3D-ben is. Gondoltam uninstallálom, hátha most "bent ragad" a gyári és eredeti 1.075V-os érték (már ha a TRiXX barmolta szét a dolgokat). Ezt azonban kétlem, mert az uninstall után minden visszaállt az eredeti kerékvágásba (=lásd a fentiek).

    Két szösszenet a latest official 12.7 BETA Catalyst és a latest official 12.6 Catalys driver kapcsán. Nem sokkal feljebb töltöttem fel képet 3DMark11 képi anomália kapcsán (Benchmark 2-es és a Combined Test-ben tapasztaltak alapján). Néhány post-al feljebb látható, amiről beszélek. Gondoltam arra is, hogy az OC okozza. De nem! És mindig pont ott, pont ugyanúgy nem is okozhatja az OC. Mert az random hibákat jelenítene meg. Tehát lefuttattam mindkét driverrel is OC nélkül és OC-vel is. Ugyanaz. Hibázik. Feltettem a July-4-es drivert. A jelenség megszűnt! OC nélkül és OC-vel is! Meg van az archivált fix driverem a kis Asus 7770-esemhez. Tudom, hogy ezt ajánlották korábban. Jómagam is szerettem volna meggyőződni, miért is rosszak az aktuális legfrissebb driverek az AMD honlapjáról. Sem BF3, sem DiRT, sem D3 esetén nem tapasztaltam semmi oda nem valót, kivéve 3DMark11. Ez utóbbival nem igen játszom, de ha ott van hiba, akkor lehet hiba máshol is. Egy kérdésem van is ezzel kapcsolatban. Ez a bizonyos July 4-es driver hivatalos? Tudom, hogy kinek a Twitter oldalára mutatnak a linkek, gondolom tőle, de ez buherált driver? Vagy ki nem adott AMD-s? Kíváncsiskodom...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák