Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    CrossFire tapasztalatokra és ezzel kapcsolatos tanácsra lenne szükségem.

    Akadt egy olyan "problémám", hogy látszólag tönkrement egy R9 290-es kártyám, amit nem lehetett garanciáztatni (hosszú mese), ezért vettem egy másik 290X-et. Ma viszont támadt egy olyan öltem, hogy kipróbálom, hátha az a látszólag hibás 290-es kártya, amin először csak szétesett a kép, majd egyáltalán nem volt többé hajlandó képet produkálni, vajon mit szólna ahhoz, ha beraknám a hibátlan 290X mellé és bekapcsolnám a CrossFire-t.
    Legnagyobb megdöbbenésemre képhibák nélkül és szép eredményekkel futott végig többször egymás után egy FutureMark teszt.

    A dolgot még annyi bonyolítja, hogy alapvetően vízhűtést használok és jelenleg csak a 290X-en van blokk, a 290-ere tehát vennem kéne még egy blokkot is, ha meg szeretném tartani.
    Van tehát egy hibátlan, vizezett 290X-em és egy olyan hibás 290-esem gyári léghűtéssel, ami csak CrossFire-be jó (vagy esetleg valami OpenCL GP-GPU gyorsítókártyának), egymagában életképtelen (mint VGA).

    Mivel hibásan biztos nehéz lenne értelmes áron eladni (végül is jogos agresszíven alkudozni, ha egyedül képtelen képet produkálni), ezért adná magát, hogy inkább megtartsam.
    Csak van pár aggájom...

    - utoljára a HD4870 korszakban volt multi-GPU rendszerem és egy életre megutáltam a CrossFire-t

    - jelenleg 16 darab 2.0-ás PCI-E sávból gazdálkodom (bár már egy CPU csere is elég a Z68 lapban a 3.0-ra váltáshoz)

    - nem egyforma a két kártya, az egyik 290X, a másik sima 290 (amúgy mindkettő 4Gb-os és referencia kivitel, leszámítva az egyiken a vízhűtőt)

    A kérdések tehát, hogy
    1:mostanában mik a tapasztalatok a Hawaii GPU-k CrossFire képességeivel?
    2: számít-e ilyenkor, hogy a 8x+8x az 2.0 vagy 3.0 PCI-E?
    3: számít-e jelentősen a "hatékonyságban", hogy 290X+290, nem 2 egyforma VGA?
    4: illene-e már ez alá egy 2500K@4700Mhz-tól erősebb CPU (pl. egy HT-s Haswell?)

    5: Ti mit csinálnátok a helyemben?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák