Új hozzászólás Aktív témák

  • ChME

    tag

    Kicsit több, mint 2 éve van meg egy MSI Gaming 290 és a Seasonic X-650 (együtt vettem őket). Azt hiszem karácsony környékén csinált olyat, hogy játék közben pár villogás, majd fekete kép és annyi. Akkor szétszedtem a gépet, kiporoltam mindent és jó lett. Aztán február végén megint előjött, ismét valamit mókoltam a gép belsejében és látszólag megjavult (habár nem értettem, mi lehet vele, elkezdtem gondolkozni rajta, hogy nyárra jobb hűtésű házat kell beszereznem). Pár napja ismét ezzel küzdök, a legtöbb esetben kékhalálig sem jutott el, a maradék esetben 'thread stuck in device driver'.

    Kipróbáltam sok mindent, mindenféle drivereket (DDU-val letakarítva), nem raktam fel az ACP applicationt, ami után ugyanaz maradt, de legalább eljut kékhalálig, mivel egy hangyányit ugrált a 12V fesz GPU-Z-ben, elővettem a második PCI-E tápkábelt és külön kábel ment a két csatlakozóba, amitől a elég stabil lett a szenzor által visszajelzett érték és kicsit tovább tartott, míg előjött a fekete képernyő. Kipróbáltam némi +core feszt, visszavett RAM-okat, amit szoktak itt-ott ajánlgatni, de egyik sem segített. Reggel felraktam az Omega drivert, 10 percet mókoltam valami játékban és kivételesen túlélte, majd kb. 45 perc múlva böngészés közben villódzás, fekete képernyő, és 'A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt' némi villódzó kockás képhibával. Eddig 2D-ben sosem volt vele gond, és ez valahogy nálam kizárja azt is, hogy a táp nem bírná.

    Szóval... kihagytam valamit a kipróbálandó praktikák közül? Hétvégén talán lesz lehetőségem kipróbálni egy Seasonic S12II 520w mellett (vagy éppen a kártyát annak a tápnak a gépében), remélem elég lesz, és habár kezdem feladni és vihetem vissza gariba, mivel egyértelműen nem tudom reprodukálni a hibát, nem lesz egy egyszerű menet.

    Nem tudom mi változott 2 év után, kár érte, azért szerettem ezt a kártyát.

Új hozzászólás Aktív témák