Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunork

    veterán

    válasz ricinus13 #38359 üzenetére

    Üdv mindenkinek!

    Pár szó a friss kártyáról. Most volt lehetőségem értelmes áron eladni az eddigi GTX960-at. :K Volt is keret másra, így lett a fenti R9. A táp nem volt égetően sürgős, de már lassan kilenc éves volt a régi. Ezért a csere. És 18k volt, akciósan, 5 év garival. A VGA 3 év szokásos Asus garancia, plusz Adidas magyar focimez. :K

    Amire kíváncsi voltam, hogy mi a valódi, játékok alatt is érezhető különbség. Most is úgy gondolom, hogy amennyivel erősebbek a specifikációk, annyira nem lesz erősebb a különbség. Ez a 960 és a széria / architektúra mellett szól! :K Hosszú évekig NV kártyáim voltak.

    De nem akarom borzolni a kedélyeket, így akkor külön nem számolok be, csak pár friss élmény:
    - Az R9 ventije is stand by módban van - szerintem - 50 fokig. Utána egy vagy kettő beindul.
    - A magasnak tűnő különbségek (512 bit, 8 GB memória, több textúrázó egység...stb) nyilván kidomborodik. Szintetikus programokban is, játékokban is. De azért nem az egyenes arányosság elvén.

    Pár eredmény GTX960 vs R9 390:

    3DMark Fire Strike: 6333 vs 9567 pont (10k körül van erősebb procival a hivatalos oldalak szerint)
    Luxmark 2.0 Sala: 1847 vs 2950 pont
    Luxmark 2.0 Room: 1083 vs 1619 pont
    Catzilla: 14684 vs 19426 pont (720p mindkettő, mert így ingyenes a progi :) )
    Unigine Valley 1.0 Extreme HD: 1481 vs 2346 pont

    - Játékok: mivel nálam a Vsync On az alap, ezért a min FPS a lényeg. Ez a várható mértékben emelkedett, 15-25 FPS-el. Azaz gyorsabb nem lett semmi, a monitor ugyebár adott, viszont egyenletesebb, élvezetesebb lett. És mindezt persze eggyel magasabb beállításokon adott esetben. (ahol a 960 tolta az Ultra módot, ott már feljebb ugye nem lehet menni)
    - Hőmérséklet: bekapcsoláskor 40 fok, terhelés után idle 50 fok, terhelés alatt 70-75 fok, szintetikus mérésnél, mikor nagyon izzadt, volt 84 fok. Ez volt a legmagasabb. Zajszint elenyésző, a három venti nem eredményez nagyobb hanghatást, nagyon jó ez a DCU3 hűtés. Rögvest megjegyzem, hogy mikor én vittem fel a 50%-ra a fordulatot, na, annak azért már volt hangja. :)
    - A Zalman ház rendesen beizzadt :D , mire a kártya bekerült, lévén sok a HDD, plusz két ODD, meg plusz kábel az USB3-hoz, meg a ház ventikhez. De megoldottam, igaz nem végleges, lesz még rajta szépítés.

    Hát ennyi lenne röviden, majd talán készül egy teszt is. :K
    Eddig GTX960 kártyám volt, és nagyon meg voltam vele elégedve!
    Egyértelmű, hogy az R9 erősebb,többet is fogyaszt, és a 960-nak elég egy kisebb táp is. És hát a DX12. A nagy kérdés. Elvileg a Quantum Break DX12-es, de mivel W Store játék, a Fraps és az Afterburner lockolva van... (ha van erre megoldás, szívesen várom!)

    Üdv:
    Hunork

    "Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Új hozzászólás Aktív témák