Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz Dr. Romano #42626 üzenetére

    Az meg hogy? Nekem a 290X max 70 fok max, akkor a 1060 35 fokos terhelelve? ;]

    Jézusom... :O
    Nem ártana utánanézni pár dolognak (fizika, hűtéstechnika), mert így csak magadat égeted ezzel a "tudással". Ami számodra vicces volt ebben, az árulkodik arról, mennyire nem vagy tisztában ezekkel a fogalmakkal, csak dobálózol a számokkal.

    Értsd: a hőfoknak semmi köze az elfűtött teljesítményhez. Az csak azt mutatja meg, hogy az adott eszközt a hűtése milyen °C értéken tartja, azaz milyen hőmérsékleti értéket vett fel. Ugyanígy akkor sem változik a leadott teljesítmény (azaz az elfűtött hőmennyiség), ha manuálisan nekiállsz tekergetni a ventik fordulatszámán (leszámítva a ventik több/kevesebb fogyasztását), és feljebb, vagy lejjebb tekered a hőfokát teszem azt 30°C -al.

    Mivel a kártyák hűtését tervező jómunkásemberek jellemzően nem az a kifejezetten istenbarma kategória, gyaníthatóan egy többet fogyasztó kártyának kicsit más (hatékonyságú) hűtést fabrikálnak. Így aztán előfordulhat az a számodra értelmezhetetlen dolog, hogy pl két ugyanolyan ventiprofillal (°C érték tartás), de teljesen más fogyasztással rendelkező kártyák közül az egyik jóval hamarabb tud befűteni egy adott gépházat, mint az, amelyik ugyanolyan üzemi hőfokra van belőve, de csak feleannyit fogyaszt.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák