Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Yany #5999 üzenetére

    Simán lehet, hogy az "üveghang-effekt" szemtanúi vagyunk, ez 10-én kiderül.

    Egészen biztosan üveghang effekt van, ez nem kérdés. Kellett nekik a SC turbó kb bármi áron, hogy minél jobban kivegyék az intel kezéből a "de gémingben meg egy szálon jobbak vagyunk" fegyvert.

    Ennek az áldásos tulajdonsága, hogy megcsinálták az eddigi létező legjobb boost vezérlést, ami kb mindent kifacsar a prociból, így az átlag-usernek ezzel már nem kell bajlódnia.

    Az árnyékos oldala pedig az, hogy ez a jelenlegi boost vezérlés sem elég jó, túlságosan lap függő, ráadásul gyakran indokolatlanul szétfeszeli a procit, abban nincsen már több elérhető órajel, de még mindig kapja a kakaót, fölöslegesen, sőt néha kontraproduktívan.

    Szerintem a legjobb mérőszám amivel a user mérni tudja a procit, hogy hozza-e az elvért teljesítményt illetve minden -valós- körülmények között stabil-e a cucc.

    A teljesítménnyel láthatóan nincs probléma, ezért nekem az a "félelmem", hogy továbbra is belemennek ebbe az értelmetlen órajel/SC faszméregetésbe amit jelenleg 1-2% híján nem tudnak megnyerni és a nagy próbálkozások közepette elérik, hogy az utolsó kicsikart 0,5-1% SC-teljesítmény miatt ne legyen stabil a cucc.

    Ebben az esetben sikerülne azt a bravúrt elérniük, hogy sem a SC-trón nincsen meg 1-2% híján, és még összeszedik az AMD procik fagynak, melegek és csak a baj van velük jelzőt is....

    __________________________

    Helyükben én az alaplapgyártókat egységesen rákényszeríteném, hogy a default a PBO-OFF és a konzervatív feszültségek legyenek. A PBO-nak meg csinálhatnak egy settinget ami ha a user bemegy a BIOS-ba, akkor egyből kiveri a szemét, hogy ezt kell bekapcsolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák