Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    válasz an0ny #3231 üzenetére

    bocsi, nem akarom túllihegni a témát.

    Azt írtad, hogy: "spdif-en keresztül ok. hdmi-n és tv-n át nem megy a dts, valószínűleg a tv nem tudja." spdif-en keresztül alatt gondolom koax/optikai kábelt és spdif protokollt értettél. Annyit megnyugtatásul, hogy tudomásom szerint semelyik TV nem támogatja azt, hogy a bemenő többcsatornás hangot a HDMI-ARC vezetéken továbbküldje egy erősítőnek. A TV csatornák DTS/DD hangjait leküldi, de külső forrásból származó többcsatornás jelet lekonvertálja sztereóra. Ez általános tulajdonság.

    Ez után meg ezt írtad: "dtshdma5.1 ok". A fentiek alapján azt feltételezem, hogy a lejátszót SPDIF-re állítottad és optikai/koax kábelen vitted a hangot az erősítőbe. Ha ez így volt akkor nem mehetett DTS-HDMA hang az erősítőbe, legfeljebb az ebben benfoglalt DTS-CORE, ami a normál veszteségesen tömörített DTS sávok.

    A "HD-hang" a DTS-HDMA vagy a DD-TRUEHD hangot jelenti az én szóhasználatomban. Ezekről azt kell tudni, hogy tömörítetlen formában, magas mintavételezéssel kódolt hangok, amiket nem lehet SPDIF protokollal átküldeni (kicsi hozzá a sávszélessége) csak csatornánkénti dedikált adatfolyammal (ha lenne csatornánkénti digitális koax kiemenet a játokoson és ilyen bemenetek az erősítődön vagy a HDMI kábel képes erre).

    A fentiek alapján azt gondolom, hogy a TV-játékos-erősítő is rosszul lehet összekötve nálad. Javaslom, hogy minden forrást (android box, tv-box, dvd, cd...) az erősítőbe kösd, ha lehet HDMI-n keresztül, és a TV és erősítő közé egyetlen HDMI kábelt köss a TV "HDMI-ARC"-al jelölt csatlakozójához és engedélyezd az erősítőn az ARC használatát. Így a lehető legjobb hangminőséget kapod az erősítőből és a TV is le tudja küldeni a TV adások digitális hangját.

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák