Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz Boxi88 #4520 üzenetére

    A DLNA támogatást ne vedd készpénznek! A kínaiak nem arról híresek, hogy a kicioccó kütyüikhez számolatlanul költenék a pénzt licenszdíjakra. Tudomásom szerint csak az alap technológia, az UPNP ingyenes. A DLNA certifikáció fizetős.
    Nyisd meg a Kodit, menj a videó -> fájlok menübe és ott van a hozzáadás opció. Ha szeretnél streameléssel kísérletezni, akkor a felajánlott lehetőségek közül, válaszd az UPNP -t! Ha nem hiányoznak a kalandok az életedből, akkor pedig a Windows (SMB) megosztást! Ha a megjelenő ablakban a tallózásra böksz, akkor meg kéne jelenjen a NAS SMB megosztásához megadott csoportnév (ez valami hülye, Windows kritérium, alapértelmezetten asszem WORKGROUP a neve). Onnan tallózással meg tudod adni a kívánt könyvtárat (vagy megosztást). Ha nem találja a NAS SMB -jét, akkor manuálisan is megadhatod neki a hálózati elérési utat. Ha biztos, hogy fut a NAS SMB a tutira jól megadott elérési úton és a Kodi mégsem találja, akkor se veszítsd el a csüggedésedet! :) Egy SMB -t tudó fájlkezelővel tallózz egy videóhoz és társítsd hozzá a Kodit! Ha elindul a film, akkor alul, egy futó ablakban megjelenik a fájl elérési útja. Ha ott egy fura elérési utat ír, amiben két, különböző "IP cím" szerepel, akkor mentsd (másold), majd töröld a kütyü fájlrendszerében a /system/etc/hosts fájl tartalmát (nem a fájlt, hanem a tartalmát, ami egy szöveges állomány). Aztán reboot és fuss neki megint Kodiban az SMB keresésnek.
    Ha esetleg olyan szerencsés vagy, hogy nálad működik a CIFS csatolás, akkor pedig a csatolt tartalmat Kodiban helyi könyvtárként, a csatolásnál megadott útvonalat kell betallózni.

Új hozzászólás Aktív témák