Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    válasz junkpod #12962 üzenetére

    Akkor leírom ide, hogyan csináljátok ha teljesen egyedi távirányítót szeretnétek használni a boxhoz.
    Fontos, hogy a BEKAPCSOLÁSRA használt power gombot nem tudod módosítani, mert az alacsonyabb szinten van bekódolva és azt még nem tudom, azt hogyan módosíthatjuk (ugye akkor még nem fut a linux amikor bekapcsolod). Szóval csak olyan távirányítót tudsz használni aminek van legalább egy tanítható gombja.

    1. Tanítsd meg az új távirányítónak a gyárinak a power gombját.
    2. készíts magadnak másolatot a "remote.conf" (LE alatt és Android alatt is megtalálható) és a "Vendor_0001_Product_0001.kl" fájlról (ezt csak droid alatt találtam meg eddig). A remote.conf fájlban van eltárolva, hogy a táviránytó gombnyomás-kód milyen oprendszer-kódot kapjon. A Vendor fájlban pedig az van elátrolva, hogy az oprendszeri-kód milyen parancsot jelentsen, amit már a KODI (és a Droid) is tud értelmezni, ezek billentyűzet gombok nevei lesznek, hogy alapból melyik billentyűnek milyen hatása van a KODIra, azt a KODI Wikiben megtalálod [link]
    3. SSH-n keresztül lépj be a boxba, add ki a "dmesg -c" parancsot (ezzel kilistázod az aktuális rendszer üzeneteket és törlöd is a lista puffert).
    4. kezd el feltérképezni az új távirányító gombjait: nyomd meg a gombot, indíts egy "dmesg-c" parancsot (felfele nyíl a terminál ablakban az előző parancsokat hozza vissza) és írd fel a kiírt "remote: Wrong custom code is 0xb8475f5e" kiírásból a hexadecimális számból a kódot a gomb neve mellé. A hexadecimális szám értelmezése: 0xAABBCCCC, ahol AA nem érdekes, BB az IR GOMB KÓD (ezt kell felírni), CCCC a távirányító factory kódja (ezt majd az új remote.conf-ba be kell írni egy sorba)
    5. Szerkeszd a remote.conf fájlt:
    - a key_begin és a key_end sorok közé sorold fel az összes IR GOMB KÓD-ot
    - minden IR GOMB KÓD mellé (szóköz kihagyással) írd mellé azt a billentyű kódot (VENDOR fájlból) amire szeretnéd használni.
    - a fájl elején írd át a factory_code részben a hexa szám első négy jegyét az előzőekben feljegyzett factory kódra
    6. nincs más dolgod mint az új remote.conf fájlt berakni a káértya gyökerébe és újraindítani a boxot.
    6.a. ha tesztelni akarod működő box alatt akkor mentsd el az új remote.conf-ot és a régit is bármilyen név.conf fájlként a box SMB-n keresztül elérhető configfiles mappájába, majd add ki SSH-n az alábbi parancsot a conf fájl aktiválására: "remotecfg /storage/.config/remote.conf" (a remote.conf helyére a cserélendő fájl nevét írd). Így nyomkodhatod, hogy jó-e, ha gáz van akkor újra kiadod a parancsot a régi fájlra és már minden a régi.

    Amúgy szerintem nagyon gáz ez az egész, hogy ennyire összetett, de keresem az egyszerűbb megoldást. Jó lenne a az IR GOMB KÓD-hoz direktben KODI parancsot tudnék rendelni minden áttétel nélkül.

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák