Új hozzászólás Aktív témák

  • rekop

    senior tag

    Tapasztalatom eddig a Mini M8S II 2/16GB-al:
    LE gond nélkül indul a fogpiszkálós módszerrel, viszont a rendszer kevésbé reszponzív mint egy pi2/pi3-on, sokkal lassabban reagál a gombnyomásokra.
    Pozitív hogy CEC működik samu KU6000 tv-vel.
    Viszont azért vannak problémák is.
    Póbaképp letöltöttem egy HEVC.X265.2160p.4K.UHD.10.bit.DTS-HD.7.1 kódolású filmet, amire az van megadva, hogy Overall BiTRATE...: 66.5 Mbps és gyakorlatilag úgy akad, hogy nézhetetlen.
    Az androidos rendszeren, letöltöttem egy speedtest-et, és 95/95Mbps volt a sebesség, tehát elvileg ez nem lehetne szűk keresztmetszet.
    HDMI kábel lehet esetleg gond, vagy gyenge a készülék egy ilyen bitrátás filmhez? Mikor bekapcsolom a médialejátszót a tv a bemenet infója szerint 3840x2160 60Hz felbontásban van.
    A másik, hogy amikor bekapcsolom a készüléket, a főmenü megjelenik, utána elég hosszú ideig nem elérhetőek a filmek smb megoszásból, el sem indul a lejátszás. Érdekes, hogy pár perc múlva viszont indul minden(a nas 0-24ben megy nincs alvó módban). Pi3-on ilyet nem tapasztaltam, ott ahogy elindult a rendszer, már lehetett is nézni a filmeket.

    Egy régi 8GB sd kártyával használom, esetleg ez okozhat ilyeneket? Már megrendeltem egy újabb/gyorsabb kártyát amire kíváncsi leszek, csak az még 2-3hét mire megérkezik.

    Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

Új hozzászólás Aktív témák