Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz junkpod #26478 üzenetére

    Próbáltam úgy írni az előbb hogy értsed. Nem az a célom hogy a recoveryből telepítsem a LE-t és tudom hogy nem is az telepíti.
    Először is most tegyük még félre az LE-t, felejtsük el pár másodpercre.

    Megpróbálom nagyon nagyon egyszerűen leírni:
    Mi történik ha egy boxon megnyomjuk a resetet, majd bedugjuk a tápot? Belép a recoverybe.
    Mi történik ha egy boxon android alatt az update programmal egy hamis zip fájlt indítunk? Belép a recoverybe.
    Mi történik ha egy applikációt ( reboot recovery) használunk? Belép a recoverybe.

    3 különféle mód ahogy a recoverybe léphetünk, vagy még terminal emulátorral is de azt hagyjuk inkább most.

    DE! Mi most nem akarunk a recoverybe lépni, hiszen semmi keresnivalónk sincs ott.
    Van viszont egy SD kártyára felmásolt LE csomagunk. Ennek az a jellemzője, hogy akkor telepíti magát, ha úgy indítjuk el a boxot MINTHA a recoverybe szeretnénk jutni. A kártyán van egy "update- lényegtelen hogyhívják" rész ami aktiválja ilyenkor magát és elindítja a LE telepítőt mielőtt még a rendszer belépne a recoverybe.

    Eddig világos és érthető azt hiszem. Sehol sem írom hogy a LE telepítés miatt én bármit is szeretnék a recoveryben csinálni. Minek is, hiszen a LE automatikusan telepíti magát a kátyán. De a folyamat elindítása pontosan olyan mintha a recoveryt szeretnénk elérni.

    Akkor most mi is a kérdés? Az, hogy nem mindenkinek van reset gomb boxon.
    Ilyenkor az első eset kiesik, nem tudja megnyomni a gombot hogy elindítsa a recovery felé vezető utat, amit a LE telepítő úgyis megszakítana.
    Erre találta ki valaki azt, hogy az android rendszer alól az update programmal csináljunk úgy mintha telepítenénk egy update.zip fájlt, amit mi hozunk létre, akár egy üres fájlt is.
    De mit csinál az update program? Ő nem tudja hogy az LE ott ólálkodik lesben az SD kártyán arra várva hogy a box elinduljon a recovery felé vezető ösvényen, ahol ő közbe lép és hiphopp telepszik. Tehát az Update program is próbál a recoverybe jutni.
    Sajnos ehhez kell egy fájlt készítenünk, ami lehet hogy pár embernek gondot okozhat.
    Van más megoldás: Terminal Emulator, de ez akár macerásabb lehet annak aki nem ért hozzá.

    Na itt jön az amit nem próbáltam, de gondoltam megkérdezem hogy próbáltátok e: van olyan kicsi app, aminek pl az a neve : Reboot recovery. Több ilyen is van, sokféle. Na ezek nem csinálnak mást, mint amit mi csinálunk a reset gombbal, vagy az update programmal. Kikapcsolja a boxot és újraindítja úgy hogy recovery módba jusson.
    Na erre kérdezem, hogy mi van akkor ha a mi sd-re előkészített lesben álló LE-nk ott csücsül az sd meghajtóban? Szerintem ugyanúgy elindul automatikusan a LE telepítése. De ezt még nem próbáltam, lehet hogy nincs így, akkor felejtős és kár volt mindezt leírnom. Ha próbáltátok és nem jó akkor csak egy ötlet volt.
    Ha működne akkor viszont igen egyszerű lenne azt hiszem, nem kellene tápkebelezni, resetezni, stb. Ismét csak egy könnyítő segítségen gondolkodtam. mindenesetre holnap kipróbálom.

    Első mondatodra: semmikor sem gondoltam úgy hogy a recoveryből települ a LE, és nem is írtam ezt. Persze lehet hogy vannak akik már az első írásomat is megértették.

Új hozzászólás Aktív témák