Új hozzászólás Aktív témák

  • Csicsóka

    őstag

    CE 9.2.0 futtatása eMMC-ről S905X2, és S922X boxokon.

    Aki elégedett a 9.2.0 tudásával, és ismeri az előzményeket, két egyszerű lépéssel telepítheti a rendszert, és élvezheti az ext4 fájlrendszer, valamint az eMMC áldásos hatását. Az egész folyamat pár perc, ami alatt a telepítő lekérdezi az eMMC adatait, kiszámolja és beállítja a változókat, ellenőrzi a droid fájlrendszerét, átméretezi a data partíciót, majd felmásolja a szükséges fájlokat.

    Ezzel a megoldással, mind a droid, mind a CE használható, osztoznak a fele, fele arányban a tárhelyen. Az SD-n belakott CE rendszert másolja az eMMC-re, így indulás után ismerős kép fogad majd.

    A telepítés során a rootfs, és user data átvitele néhány perc, addig látszólag áll minden, mert a telepítő silent módban fut. No panic, ez nem hiba, tovább megy.

    1. A letöltött installer-t és ext4 kernelt, hálózaton a box Backup megosztásába kell másolni.

    2. SSH belépés után:
    cd backup
    chmod +x install_ng_ext4.sh
    ./install_ng_ext4.sh

    Ha a fájlrendszer ellenőrzésekor olyan hibát talál a droid fájlrendszerén, amit az fsck nem tud kijavítani, ezzel a hibaüzenettel kilép a telepítő:

    Resizing Android data...e2fsck: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/loop1

    Ilyenkor ismét el kell indítani a telepítőt, az esetek többségében hiba nélkül lefut ez után. Ha mégsem, akkor olyan szintű hiba van a data-n, amit csak recovery-ből indított wipe data tud rendbe tenni.

    Köszönöm a jó ötleteket, és a megvalósításban adott segítségét Kovakövi kollégának, a béta tesztelőknek pedig a rászánt időt, és a box épségének kockáztatását.

    Ext4-kernel Installer

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák