Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz interstate76 #97570 üzenetére

    Bocs, de hosszú lesz - akit hidegen hagy a hűtés-téma, az görgessen tovább bátran!

    Tudom, néhány embernél kiveri a biztosítékot a házilag barkácsolt hűtés témája, de a Mr Dini által kreált überkirály Vodka TV kiegészítő használata elkerülhetetlenné tette az egyik Tanix TX3-asom házának megbontását, ugyanis HD adások megtekintése közben néha elment a hang és megállt a kép, majd kis gondolkozás után ment tovább. Ránézve a CPU hőmérsékletére azt láttam, hogy 75°C-os, azaz a szaggatás oka valószínűleg a magok lekapcsolgatása volt.

    Az előzményben látható, hogy már korábban megtoldottam egy hűtőbordával a gyári megoldást, de vargalex segítségével utóbb kiderült, hogy rosszul fogalmaztam, és 100%-os CPU-terhelés mellett igazából 75°C-ig is felkúszott a hőmérséklet. Miután azonban normál használat közben nálam (eddig) a 70°C-ot sem érte el, nem foglalkoztam a dologgal. Ma estig.

    Lepattintottam és kivágtam az alját:

    Majd visszaraktam a helyére a korábban is használt bordát:

    Ami így néz ki a másik oldalról:

    Kapott (fejjel lefelé fordítva) egy kicsi, alumínium hűtőbordát (ugyanolyat, mint ami gyárilag a CPU tetején csücsül), ami körül hővezető szilikonnal töltöttem ki a teret:

    A fent említett, kis hűtőborda aljára pöttyintettem egy kevés hővezető pasztát:

    Majd tettem rá egy nagyobbat (egyrészt természetesen azért, hogy minél nagyobb felületen távozzon a hő, másrészt pedig azért, hogy ne tudjon bejutni a por):

    Megfordítva ilyen:

    Nem szép, de nyomtam egy kis hővezető pasztát a gyári hőtőborda tetejére is:

    Végül minden a helyére került - magát a mini PC-t közben ki sem kapcsoltam, csak egy kicsit előrébb húztam, mint ahol lenni szokott (egy xbox360 kinect és egy ps4 move kamera mögött van a helye, szóval azért nem foglalkoztam többet a designnal, mert nem látszik :D ):

    Eredmény: ssh-n keresztül kiadott "stress-ng -c 4"-parancs segítségével futtatott, 60 perc stressz-tesztet követően ment fel 74°C-ra, azaz gyakorlatilag nincs az a terhelés, ami mellett a magok lekapcsolgatásáig jutna. :)

    Bocs, hogy ilyen hosszú lett - akit hidegen hagy a hűtés-téma, az görgessen tovább bátran!

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó ASUS, HP és egy N100-as mini PC, m.2 ssd-k és házak, Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Új hozzászólás Aktív témák