Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz kaciokos #168383 üzenetére

    aCalendar furcsaságra:

    Mint kiderült, ez nem aCalendar furcsaság, hanem google hülyeség, mert csak az utolsó évben módosult bejegyzéseket hajlandó szinkronizálni.
    Samsung naptár bedobta popup értesítésben, hogy a google fiók csak 12 hónapot hajlandó szinkronizálni. (mondjuk érdekes, mert google naptárat felrakva, azzal bőszen tudtam lapozgatni sokkal korábbi bejegyzéseket is :F )

    Szóval workaround (én asztali számítógépen Vivaldi böngészővel csináltam)
    - megfelelő google fiókkal bejelentkezve megnyitod a google naptár weboldalát https://calendar.google.com
    - jobb felül a fogaskerékkel megnyitod a Beállításokat
    - bal oldali menüben kiválasztod az Importálás és exportálás menürészt
    - katt az Exportálás gombra és megvárod, míg végez, majd lemented a .zip archívumot
    - az előbb lementett .zip archívumból kibontod/kimásolod azon naptárak .ics fájljait, melyek bejegyzései hiányoznak 12 hónapnál régebbi időszakról (a Saját naptárak részen végig kattintgatva a naptárakat a Naptárbeállításoknál a Naptár integrálása, Naptár-azonosító alatt tudod beazonosítani, hogy melyik .ics fájl melyik naptárat tartalmazza)
    - visszaváltasz a böngészőre és ugyanebben az Importálás és exportálás menürészben felül az Importálás-nál katt a Fájl kiválasztása a számítógépről elemre, majd kiválasztod az egyik kimásolt .ics fájlt és megnyitva megvárod az importálás végeztét, amikor is ki fogja írni, hogy xxx elemből yyy importálva
    - előbbi importálást megcsinálod az összes szükséges naptár .ics fájljainak felhasználásával

    A lényeg: ezzel elértük, hogy 12 hónapon belül módosultak a naptárbejegyzések és így hajlandó lesz szinkronizálni a korábbi időszakot. S lőn boldogság, most már nem csak 12 hónapot látunk vissza a készülék belakásától számítottan. Így nyomj nagy rendszerfrissítéskor factory reset-et :DDD

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák