Új hozzászólás Aktív témák

  • LonGleY

    veterán

    válasz Orionk #29844 üzenetére

    A Facebook app pont egy olyan, ami simán fut a háttérben, ha nem indítod el, akkor is. Hogyha egyáltalán nincs fent a készüléken, akkor nem szóltam. A task managerrel azért többnyire látni lehet, hogy mi a ludas. A user és system processzeket hiába adogatod össze, a legnagyobb memóriafoglaló maga a rendszer, amit külön nem ír (ahogy a windows task manager sem).

    Viszont a fölöslegek jó eséllyel elcsíphetők. Pl. a gyári launcherek is többet esznek, mint a jobbféle, Play-en elérhetők, így azt a cserét mindenképp érdemes megejteni. Egyedül az az, aminél a 20-30 mega nem számít kiugró értéknek, de bármelyik másiknál erőteljesen gyanakodnék, ha ilyen mértékű a memóriafoglalás. Egy widget pl. normál esetben 2-5 MB-ot eszik, egy billentyűzet 5-10-et, másnak meg alapból (friss újraindítás után pár perccel) nem is nagyon kéne futnia.

    A Wakelock Detector még az, amivel megnézhető, hogy mi az, ami időről időre be akar mászni a képbe. Amelyik sokszor ébreszt, jelen van a CPU-használók közt, az rendszerint memóriát is fogyaszt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák