Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz Upo #110668 üzenetére

    Két külön fogalomról beszélsz. Nem fog annyi pixelt meghajtani, mert kisebb felbontáson fog futni. Ez azt jelenti, hogy a gép több pixelt egyként fog kezelni. Állítsd át egy számítógép monitorjának felbontását. Mit veszel észre? Minden nagyobb lett, az ikonok, a szöveg, minta felnagyítottad volna az egészet. Ezzel pedig elérkeztünk az egész felbontás állítgatás legnagyobb problémájához. LCD panelek a natív felbontásukon adják a tiszta szép képet, ha visszaveszed a felbontást akkor mindenképp romlani fog a kép minősége. Nézz egy SD videót FHD-s monitoron. Tedd ki teljes képre. Gondolom életlen, homályos, mondhatni ronda. Csináld megy ugyan ezt egy FHD videóval. Most már éles, tiszta és szép. Igaza volt Somatomnak, így lehetne energiát spórolni, mert a gép szempontjából te kisebb felbontású képet jelenítesz meg, tényleg kevesebbet kell számolnia. Viszont szerintem nem spórolna meg jelentős energiát. Újabb GPU-k gond nélkül meghajtanak már HD vagy FHD kijelzőket. Olyan fejlett eljárások vannak, hogy 2D megjelenítésnél alacsonyabb órajelen sőt még akár kevesebb egységet is tudnak működtetni (mint processzorok esetén a nem használt magok lekapcsolása, GPU-ban ezek az egységek is lekapcsolhatók már, ezért van az, hogy a PC-kben a csúcs VGA-k alapjáraton nagyon keveset fogyasztanak 10-20 wattokat akár, terhelés alatt pedig ennek a sokszorosát akár 300 wattot is). Szóval kép is csúnya lenne, de te se nyernél sokat akku időben.
    Akkor inkább egy egyszerű csökkentet módot kellene használni, csak néhány alap funkcióval, nagyon alap mono megjelenítéssel, mindenfajta effektek meg egyebek nélkül. Ezzel sokkal többet lehetne spórolni, főleg jellege miatt net se kellene, az se merítené.

    (#110662) tibcsi0407:
    Akár, de alapvetően mindent tud amit kell, hardver időt álló (jó SoC és 3GB RAM ennyiért egyedi ajánlat, bár nem igazán van nagy jelentősége, 2 GB is bőven elég lenne ebbe), ez mellett B20-at is tudja és olcsó, majd eldönti a leendő vevő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák