Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz gipsztigris #60374 üzenetére

    Okos lépés ez a Google-től. Az értékes részeket már lefejtette a cégről, a szabadalmak a kezében vannak. Bár a cikk nem részletezi, milyen módon kerültek át a szabadalmak egy része a Lenovo-hoz, de feltételezem olyan módon adta el, hogy saját magának továbbra is megőrizze a szabad hozzáférést. Ehhez még vegyük hozzá, hogy már kötött egy 10 évre szóló szabadalmi megállapodást is a Samsunggal a jövőre nézve.

    Maga a telefongyártás volt a legkevésbé értékes a portfólióban, valamint az volt a leginkább kilógó ág a "Google-családfában", így lényegében 6,8Mrd-ért meg tudta venni a licenszeket, szabadalmakat (mivel a Motorola TV portfóliót már eladta 2,5+0,3Mrd USD-ért tavaly). 17.000 szabadalom, amiből 15.000 továbbra is nála maradt, illetve a teljes pakk elérhető lett a Samsungnak, a Samsungé pedig a Google-nek, 2.000 Google és Lenovo között megosztva (okosan előbb volt a Samsung megállapodás utána az eladás).

    Már sok negyedéve veszteséges vagy nem igazán nyereséges a hardvergyártás. Totál logikus, hogy eladják és ne tartsák meg, mert így nem gyengítik meg az együttműködést a többi nagy gyártóval.

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák