Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz sgery #11910 üzenetére

    Ezeket a megoldásokat én végigjátszottam, de egy hsz. -ben nem írhatom le az összes tapasztalatomat. Ha szkeptikus vagy a véleményemet illetően, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy a végleges döntés előtt, esetleg kölcsön eszközökkel próbáld ki a lehetőségeket! Hidd el, a gyakorlat rá fog mutatni olyan dolgokra, amikre előre biztos nem gondoltál. A távoli vezérlésre optimalizálás pl. teljesen más beállításokat igényel. A hosszú nyomás, normál használatban optimális ideje használhatatlan távoli vezérlésnél. Át kell állítani. Ezen kívül, praktikus a tájolást fixre kell venni, a képernyőzárat kikapcsolni és a képernyő kikapcsolás idejét is átállítani.
    Az MHL egy feature. Ezzel rendelkező készülékek, OTG portjukról, egy adapter (mikroUSB -> HDMI) segítségével, HDMI (esetleg DVI) bemenettel bíró eszközre ki tudják adni a kijelző képét. Ebben az esetben is a teló kijelzőjén vezérelsz, de a kép a külső megjelenítőn látható. Elvileg. Gyakorlatilag ez sem tökéletes, mert:
    1. a floating (többi ablak felett "lebegő") dolgok nem mennek át. Ilyenek pl. a médialejátszók, médiatartalom felett megjelenő vezérlői. A telón látszanak, a külső megjelenítőn már nem.
    2. a kimenet csak töltés közben működik
    3. a telóknak általában egyetlen portjuk van, ami vagy OTG, vagy MHL, de egyidőben nem lehet mindkettő. Amikor MHL, akkor USB -s eszköz nem csatlakoztatható. Tehát külső vezérlés csak wifin, vagy Bluetooth HID profilos eszközzel lehetséges, amennyiben a teló kernele ezt támogatja.
    Vannak persze kivételek (pl. egyes Sony telók, amelyek külön HDMI kimenettel rendelkeznek). Ha jól látom, akkor az LG G2 nem MHL -t használ, hanem SLIM portot. Ennek a lehetőségnek nézz utána! Én EZT találtam (2. oldal, utolsó bejegyzés az érdekes).
    A miniPC -t félreérted. Ez nem másik platform. Ez egy pendrive -nál kicsit nagyobb ARM kütyü, HDMI kimenettel, mikroSD olvasóval, USB és OTG, (esetleg Lan) portokkal, ami Androidot futtat. A nézete olyan, mint egy Tabé, csak alapértelmezésben a HDMI kimenetén, egy külső megjelenítőre küldi a rendszerképet. Ez más, mint a tükrözés, mert ennél az elsődleges rendszerkimenet a HDMI. Én pl. egy MK802IV -et használok (a tesztben szereplő wifi probléma már sokat javult, mert tavaly júliustól más modullal gyártják, és a Lan kapcsolatról szóló rész sem igaz. Lehetséges Lan kapcsolat és annak megosztása is, hotspotként).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák