Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    válasz -PLevi- #14069 üzenetére

    user számára elérhető belső tárhely virtuálisan két részre van osztva, egy a telepítendő app-oknak, egy másik a többi adatnak.
    Az a bizonyos tárhely a telepítendő appoknak az általában még az appok adatait is oda menti, kivéve, ha pl. a telepítéskor már kiegészítő fájlok kerülnek az elsődleges sd-re.
    Az adatpartícióra kerülnek a program és a programhoz tartozó adatok (pl. kontakt, email, sms,), ez persze néhány programnál változtatható (pl. k9mail, ahol megadható a mentés az sd kártyára is).

    Remélem, hogy az alábbi idézet 9.es pont picit érthetőbbé teszi a dolgot (nyílván másik telefonról van szó,de az elv u.a.):

    "9. Átparticionálás
    .9.1 Alapvető tudnivalók az átparticionáláshoz:
    Mi is ez?
    Alapesetben a telefon tárhelyének felosztása (a 4GB, amit ROM-nak mondanak a specifikációk) így néz ki:
    /emmc@andoid : 600MB (/system)
    /emmc@cahce: 128MB (/cache)
    /emmc@data: 680MB (/data)
    /emmc@fat: 2,17GB (belső SD)
    (A többi a rendszer indulásához szükséges)
    Az említett /emmc@data az a tárhely, ahova a felhasználó által telepített programok kerülnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez hamar elfogy.
    Az /emmc@fat pedig a belső SD néven ismert belső tárhely.
    Lehetőség van az /emmc@data bővítésére azzal, hogy az /emmc@fat méretét lecsökkentjük. Amennyivel növeljük a /data partíciót, annyival csökken a belső SD mérete.
    Ezt egészen addig lehet fokozni, hogy a belső SD méretét teljes egészében a /data-hoz csatoljuk. Ekkor a /data maximális méretét elérve a belső SD gyakorlatilag megszűnik.

    Első lépés az, hogy a módosított recoveryben (CWM / TWRP, vagy akármelyik) egy komplett mentést csinálsz! E lépés nélkül minden adatod elveszik.

    Következő lépés az, hogy a belső SD-ről szintén minden adatodat lemented, mivel árparticionálás után ez (is) formázásra kerül!
    "

    Amennyiben lekéred a
    /proc/partitions
    /proc/dumchar_info

    fájlok tartalmát, azok egyértelműen leírják, hogy mi a partíciókiosztás.
    A dumchar_info az eredeti partíciókiosztást adja, míg a partitions az aktuális állapotot mutatja.
    Ennek akkor van jelentősége, ha már "megbabrálták" a partíciókat.
    Ekkor ugyanis nem egyezik az azonos partíciókhoz tartozó méret: a dumchar_info által jelölt partíciósorszámhoz a partitions értéke mást mutat. (Vigyázz! a dumchat hexában adja meg az értéket, a partitions viszont kbájt-ban!)

    B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

Új hozzászólás Aktív témák