Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz Deck #17129 üzenetére

    Ez elég érdekes kérdés. Először is nem igazán hiba. A rootolás lehetőségét én sebezhetőségnek sem nevezném. Olyan kiskapuk (de lehet ez gyári lehetőség is) vagy biztonsági- és egyéb rések lehetnek a rendszerben, amik lehetővé teszik, hogy az operációs rendszer futtatása nélkül módosítsd a készülék fájlrendszerét, az azon tárolt adatokat.
    Például nagyvonalakban ilyen gyári lehetőség az Androidon a recovery, az meg egy kiskapu, hogy ezt a recovery-t cserélni tudod. Lenne olyan lehetőség, nem is egy, hogy ezt ne tudd megtenni, csak éppen akkor a tömeggyártás válik lehetetlenné vagy túl drágává. Mindenestre például a készülék szoftverfrissítését biztos, hogy csak célhardverrel lehetne megtenni, szervízben, ha egyáltalán, ezt ugye egyetlen user sem tolerálná.

    És hogy ilyen hibát hogyan lehet keresni? Eszméletlen szintű hozzáértéssel és tudással. Na meg szerencsével, de ez utóbbi önmagában nem elég, tehát egy user ne nagyon álmodozzon olyasmiről, hogy csak úgy talál egy biztonsági rést. Már csak azért sem, mert valószínűleg fel sem ismerné, hogy az az :D
    Aki ilyesmikkel foglalkozik, esetenként jobban ismeri a kérdéses rendszert, mint annak saját fejlesztőmérnökei. Legalább is olyan szempontok alapján vizsgálja a rendszert, ami a fejlesztőknek eszébe sem jut.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák