Új hozzászólás Aktív témák

  • kispx

    addikt

    válasz aprokaroka87 #26987 üzenetére

    Igen, valami csv formátummal próbálkoztam most. Bár a konkrét fájl-szerkezetet sehol nem láttam, hogy konkrétan hogyan nézzen ki belülről egy csv. Ezért az Outlookból importáltam ki a névjegyzékemet CSV-be példaként. (Mivel a gmail súgója szerint ezt elfogja fogadni) Baromi sok oszlopa van és melós lenne egyenként átmásolni az előző hozzászólásomban megadott Excel táblázatból ide.

    Példaként a nevet egy oszlopban tároltuk le. A CSV-ben pedig Utónév;Középső;Vezetéknév;Utótag; oszlopban kellene feltüntettni. (és elég sok olyan ember van akiknek titulusa van, és akkor itt melyikben legyen benne?)

    Vagy a címet is csak egy oszlopban tárultul le, Az outlook áltál kiexportál csv-ben pedig
    Munkahely címe;2. vállalati utcacím;3. vállalati utcacím;Város (hivatal);Megye (hivatal);Munkahely irányítószáma;Ország/régió (hivatal); részre van szétdobálva. Pedig nekünk elég lenne egy mező, amiben a teljes cím le van tárolva. (Ez főként a külföldi címek miatt lenne jó ha egyben lenne)

    Szummázva, elég sok felesleges oszlopa van. Nekünk elég lenne egyszerűen név, cím, telefonszám 1, telefonszám 2, e-mail cím, weblap oszlopok is és ezt kellene helyesen átrakni a telefonba.

    A Gmail címjegyzékébe töltöttem fel a csv-t (ott a webes felületen nem az elvárt megjelenést produkálta, pl a név üresen maradt, pedig a teljes nevet beraktam a Utónév oszlopba)
    Onnan akartam szinkronizálni a telefonra, hogy ott hogyan fog megjelenni de nem akar most szinkronizálni a gmailről.

    A telefonról csak vCard típusú fájlokat fogd el ahogy látom, szóval ezért vacakolok most a gmailes szinkronizálással.

Új hozzászólás Aktív témák