Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Bozek #28196 üzenetére

    Igen, éppen a napokban találkoztam egy ilyen csodás és hosszan elhúzódó fejlesztésükkel: valamitől megborult a telefonomon a Google/Play Services, vagy valami hulladék oldalkocsija (ne kérdezd, én nem bántottam semmivel, továbbá a telefon sem fagyott le), újra be kellett jelentkeznem a Google fiókba. Megtettem, erre kérdés nélkül leszinkronizálta a felhőben tárolt (nem akartam én odatenni akkor sem, az akkori telefonon futó "valamijük" tolta fel) Contactjaimat a telefonra úgy, hogy egyébként mindenféle Google Sync ki van kapcsolva (azaz volt, mielőtt ez a nyomorék vissza nem kapcsolta volna, szintén kérdés nélkül). A baj az volt, hogy az kb. másfél éves Contactlista volt és persze a telefonon lévő, egyébként teljesen jól működő Contactlistát ügyesen ledúrta (duplikációknál/törléseknél rákérdezni? ugyanmár!). Köszi'. Az a szerencsém, hogy nem ilyen idiótákra bízom a fontos adatok mentését és volt nem túl régi exportom a listáról.
    Igen, ott vannak a motorháztető alatt, de nem igazán érzem a változást (erre írtam, hogy hozzáadott érték) jó irányban. Én azt látom, hogy van egy egyre brutálisabb méretet elfoglaló, egyre rondább OS, amelyet egyre kevésbé lehet testre szabni (a beépített megoldás egy-két újítást néha felmutat, ellenben a külső megoldások ennél gyorsabb ütemben lehetetlenülnek el az újabb verziókkal).

    Nem állítottam sehol, hogy minden HW-en futnia kellene, de nyugodtan csúsztass te is, úgy hatásosabb a mondandód egyesek szemében! ;) Nem kell P1-en W7-nek futnia (egyébként fut, az más kérdés, hogy a ma már szinte minden szempontból lassúnak számító CPU-n és a kevés RAM miatt hogyan), de egy ~1+GHz-es gépen, ~1 GB RAM-mal simán használható, nem is tudom, talán 15 éve voltak már ilyen gépek? Androidtól én úgy 4-5 évet azért elvárnék (még ha Google is), de valójában még a 2 év is csak csücskösen jön ki. No' ez a probléma. A linkeddel kapcsolatban egy példa (van még, ez csak 1 a sok közül): "Ability to display color calibration". Ezen azért felröhögtem (de tényleg), amikor először láttam korábban, de most is szomorkásan elmosolyodtam. 8 év alatt jutottak el ide, grat! :W Egyébiránt ez spec. valóban egy hasznos fejlesztés, én örülök neki, ellenben ezt kell(/lehet?) kiemelni egy features listában ~8 év után?

    Egyébként szerintem folytassuk valamilyen flame-topicban, esetleg privátban, nem idevaló ez a téma.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák